Passion for color 2023

Legyen az meleg földes kurkuma vagy szenvedélyes és tüzes chili – a Passion for color 2023 új színeivel beköszönt otthonába az érzékek ünnepe.

Aki valaha is járt már a dzsaipuri fűszerpiacon vagy a marrakeshi bazárban, soha nem felejti el a színeket és az illatokat. A fűszerek a tányéron fejtik ki teljes hatásukat: illóolajaik minden ételt a legfinomabb ízekkel töltenek meg. Ezért nem meglepő, hogy az emberek évezredek óta kereskednek a borssal, a köménymaggal és a sóval.

A REHAU a Passion for color 2023 kollekcióval az ízeket színeit hozza el a belső térbe: a fűszerek csodálatos világán alapuló színeket.

Curcuma Gold

meleg – földes – lágy

Marco Polo hozta el az aranysárga port Európába, ahol földes, enyhén fűszeres íze azóta is finomítja az ételeket. Ugyanilyen hatással bír a Curcuma Gold színárnyalat. Nagy hatású, mégsem tolakodó. Oldottabbá teszi a helyiség légkörét, kiegyensúlyozottságot és harmóniát visz a mindennapi életbe.

Tökéletesen összeillik: minden fával, elegánsan mutat a sötétszürkével, és kiválóan kombinálható a földes homokszínekkel.

Felület: RAUVISIO noir
Tárolómegoldás: RAUVOLET noble matt

 

Pepper Grey

előkelő – elegáns – univerzális

A borsnövény gazdagságot hozott India Malabar partvidékére, különleges fűszerességét bevezette a konyhába, és mindkét szempontot ötvözi legbelül: épp úgy, mint a Pepper Grey árnyalat – előkelő, elegáns, időtlenül univerzális és mégis mindig harmonikus.

Tökéletesen összeillik: bármivel. A Pepper Grey a legtöbb színárnyalat ideális kísérője. Pártatlan, introvertált, mégis harmonikus, lágyítja az élénk árnyalatokat és kiemeli a lágyabb színeket.

Felület: RAUVISIO noir
Tárolómegoldás: RAUVOLET noble matt

 

Vanilla Cream

könnyű – lágy – napos

A „fűszerek királynőjét” már jóval az európaiak érkezése előtt nagyra értékelték hazájában, Mexikóban. Virágos aromája gazdagítja az édes ételeket, és ideális alternatívája a hűvös fehérnek a belsőépítészetben. A Vanilla Cream világos, napfényes színárnyalata melegséget és szelíd harmóniát áraszt.

Tökéletesen összeillik: más pasztell árnyalatokkal, és nyárias kontrasztként hat a sötét fák mellett. Ugyanakkor a Vanilla Cream szólistaként is kimagasló.

Felület: RAUVISIO noir
Tárolómegoldás: RAUVOLET noble matt

 

Ground Chili

erőteljes – jelen lévő – szenvedélyes

A csípős paprikás változat nemcsak az ízlelőbimbókra tesz mély benyomást, hanem a belső térben is hangsúlyt ad. A szenvedélyes, sötétvörös Ground Chili elegáns, erőteljes és meghatározó, de kellemesen visszafogott marad – akárcsak egy étel, amelynek egy csipetnyi chilipor finom fűszerességet kölcsönöz.

Tökéletesen összeillik: sötét fákkal, feketével vagy a szürke árnyalataival. A Ground Chili azonban sokkal több, mint egy fényűző és érzéki kísérő. Hihetetlen eredményeket érhet el olivazölddel, sötétkékkel vagy akár élénk rózsaszínnel kombinálva is.

 

Pink Salt

könnyed – púderes – frissítő

Az ókori rómaiak szerint: arany nélkül lehet élni, de só nélkül nem. Az egész világon elterjedt, a Himalájában kissé magasabb vastartalma miatt enyhén rózsaszínes árnyalatú. A Pink Salt révén a bútorgyártásban is megtalálta az útját. Egy meleg árnyalat, amely könnyű, szinte púderes, és gyengéden esztétikus.

Tökéletesen összeillik: a Ground Chili és a Nutmeg Brown színárnyalatokkal. Feketével vagy olívazöld színnel kombinálva azonban igazán stílusos belső teret kapunk.

Felület: RAUVISIO noir
Tárolómegoldás: RAUVOLET noble matt

 

Nutmeg Brown

harmonikus - letisztult - elegáns

A szerecsendió segíthet a depresszió leküzdésében, a konyhában pedig a frissen őrölt szerecsendió légies aromájának köszönhetően fűszerezi a zöldségeket és a szószokat – és színként is ugyanilyen sokoldalú: melegséget sugároz, univerzálisan használható, és finoman, egyúttal elegánsan illeszkedik számos helyiségkompozícióba.

Tökéletesen összeillik: szinte bármivel. A Nutmeg Brown egy univerzális árnyalat, amely szinte bármilyen színnel kombinálható. A legegyszerűbben semleges színekkel, például feketével, fehérrel vagy szürkével kombinálható.

Felület: RAUVISIO noir
Tárolómegoldás: RAUVOLET noble matt

 


Tetszett a cikk?