Kis területen is komfortosan élni

A nagyvárosok lakáshiánya számos kreatív ötletet teremt. A düsseldorfi Schappert & Stroinski asztalos cég egy ötlakásos házat alakított át Köln óvárosában, ügyesen kihasználva a kis alapterületek adta lehetőségeket.

Ez a példa egy térformA nagyvárosok lakáshiánya számos kreatív ötletet teremt. A düsseldorfi Schappert & Stroinski asztalos cég egy ötlakásos házat alakított át Köln óvárosában, ügyesen kihasználva a kis alapterületek adta lehetőségeket.áló bútort mutat be, amely két szinten nyitja meg a néhány négyzetméternyi területet. A konyhához csatolt lépcsős szekrény a funkcionális kihúzásoknak köszönhetően nagyszerű tárolóhellyé és ugyanakkor esésbiztos ággyá válik, a vízszintes lécekből készült korlát beépített csúszó funkcióval korlátozza a platformot. A Sonae Arauco bevonatos forgácslapból készült korpusz elöl „álcázó” hatást kelt, belül pedig fehér színű az Innovus kollekcióból. A 40 mm vastag, olajozott tölgy lépcsőfokok összefüggő lépcsőlapokból készültek. A teljesen kihúzható szekrények nagyon praktikusak, 200 kg teherbírásúak, a járó felület alatt futnak. Az olajozott tölgy, az acél korlát, a vinil padló és a dekorválaszték egységes, modern stílust alkot a kis területen való kortárs élethez. 

A mikro apartmanokban általában egy nappali és hálószoba, egy fürdőszoba és egy teakonyha kialakítására van lehetőség. A kis alapterületű lakások berendezési lehetősége arra ösztönzi a tervezőket, hogy megfelelő bútorkollekciókat hozzanak létre, de nagy kihívást jelentenek az asztalosok számára is, akik mindent megtesznek a bővítési lehetőségekért, szem előtt tartva az esztétikum mellett a funkcionalitást is.

Forrás: dds


Tetszett a cikk?