A Schmalz új vákuumos emelőt dob piacra

Legyen szó asztalosról, bútorkészítőről, fakereskedőről vagy a fafeldolgozó ipar más képviselőjéről, a Schmalz cég által újonnan kínált Vacumaster Wood változatával, minden műhelyben nagy segítség lehet. A faipar emelési követelményeinek specialistájaként tervezett, stabil, acélrácsos rendszere akár 250 kg-os terhet is elbír.

A vákuum-automatizálás és az ergonomikus kezelőrendszerek piacvezetőjeként a Schmalz arról ismert, hogy több évtizedes tapasztalatot ötvöz, átfogó műszaki know-how-val, hogy okos megoldásokkal megkönnyítse az ipari és kereskedelmi felhasználók mindennapi munkáját. A legutóbbi példa erre a Vacumaster Wood.

Szállítás, emelés és forgás

Egyetlen ember ergonomikusan szállíthatja a paneleket a raktárból a fűrészekhez és egyéb gépekhez, láncos emelő- és darurendszer segítségével. A vákuumos teherhordozó speciális szívólemezei keskenyek, de nagy oldalirányú erőket nyelnek el. A tartókonzolok lehetőséget adnak a felhasználóknak az érintkező felületek 90°-os elforgatására, valamint a szívólapok közötti igény szerinti beállításra. Amennyiben a munkafolyamat változik, a vízszintes eszköz 90°-ban elforgatható változatra alakítható. A stabil acélrácsos rendszert 250 kg-ig terjedő terhelésre tervezték és különböző hosszúságban kapható – opcionálisan kereszttartókkal. A beépített porszűrő megvédi az eszközt a szennyeződéstől, ami különösen fontos poros helyeken. Ez megnöveli az élettartamát, s így költséget takarít meg. A felhasználó az oldalsó és elülső burkolaton keresztül elérheti a szűrőt a tisztításhoz, amely szerszám nélkül eltávolítható, valamint szervizelés esetén minden lényeges alkatrészhez hozzáfér.

Biztonságos munkavégzés áramszünet esetén is

A Vacumaster Wood sűrített levegővel dolgozik – 6 bar nyomáson –, ezért világszerte használható, feszültségtől és frekvenciától függetlenül. A nagy áramlású ejektor nagy szívóerőt garantál. Amint eléri a biztonságos vákuumszintet, energiatakarékos vezérlésre vált, hogy sűrített levegőt takarítson meg. A beépített vákuumtartály fenntartja a nyomást a légmentes felületeken még vészhelyzet vagy áramkimaradás esetén is, a munkadarab biztonságos kirakodása érdekében.

Ergonomikus működés

A tartó Comfort változatban is elérhető, amely ergonomikus, keskeny és kényelmesen kezelhető vezérlőpanellel rendelkezik. A felhasználó nem csak a vákuumot, hanem a láncos emelőt és a pneumatikus forgóhengert is vezérelni tudja a vezérlőpanelen. A Vacumaster Wood 2022 őszétől hivatalosan is elérhető.

 

Forrás: www.schmalz.com


Tetszett a cikk?