Építőművész-hallgatónk diplomamunkáját díjazták a Terrán-pályázaton

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. 2021-ben írta ki az Otthon a jövőben hallgatói pályázatát, amely Szendi Dorina (SOE-FMK-AMI) mesterszakos építőművész-hallgatónk sikerét hozta el.

A Családi ház és apartman Pannonhalmán című pályaművében Dorina a helyhez kötődést és az identitás erejének kérdéseit járja körül. Az erre adott igényes válaszát a neves építészekből és szakemberekből álló zsűri kategóriadíjjal jutalmazta. Témavezető konzulensei Botzheim Bálint és Jahoda Róbert voltak.

A Terrán építészhallgatói pályázatról Szendi Dorina az alábbi beszámolót osztotta meg velünk:

„A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Alkalmazott Művészeti Intézetében vagyok mesterszakos építőművész-hallgató. Már korábbi épületterveim során is nagy hangsúlyt fektettem az épületek tetőrendszerének kialakítására, ezen oknál fogva indultam az Építőművész-hallgatónk diplomamunkáját díjazták a Terrán-pályázaton.

Tervem a Pannonhalmán élők és az idelátogatók elszállásolására nyújt komplex megoldást. Ezen terv egy olyan családmodell számára készült, akik telkükön két apartmant üzemeltetnek és ezzel egyidejűleg zavartalanul élnek a vendégekkel szimbiózisban. Ezen többfunkciós épületegyüttes hosszú távú fenntartása érdekében a tervezéskor fontos szempont volt az energiahatékonyság, melynek megvalósításához a TERRÁN GENERON napelemes tetőcserepe tökéletes megoldást nyújt. A terület örökségvédelem alatt áll, melynek keretében a tető megjelenése és kialakítása fő szempontot képvisel.

A pályázat eredményhirdetésére és a magas színvonalú szakmai programok megrendezésére március 3-án került sor Siófokon. A bírálóbizottság a tervemet kategóriadíjként értékelte. A pályázatra való felkészülés és a Terrán cégcsoport termékeinek alapos megismerése sok hasznos tudást hozott számomra a szakmában, ezért bátran merem ajánlani a részvételt hallgatótársaimnak.

Ezúton szeretném megköszönni a pályázati lehetőséget a Terrán kft. munkatársainak, és Ferenczy András építésznek a szakmai támogatását, továbbá tanáraimnak, Jahoda Róbertnek és Botzheim Bálintnak a pályázatra való felkészítést.” – mondta el Szendi Dorina.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek


Tetszett a cikk?