Kitűnő alap, hosszú élettartam

Az Adler festékgyártó Barbara Poberschnigg építésszel együttműködve 12 anyagtáblát fejlesztett ki: a „Down to Earth” modern módon értelmezi a „földhözragadt”, hagyományos anyagokat.

A fa, a beton és a vakolat klasszikus építőanyagok. A „Down to Earth” anyagtábla alkalmazásával az építész innovatív módon közelít az általános építőanyagokhoz. Például a homlokzaton a durván fűrészelt lucfenyőnek barnásszürke árnyalattal, enyhén fémes megjelenést kölcsönöz a vízbázisú Lignovit Platin máz. A meleg téglavörös pedig kitűnően használható ablakkeretekhez. Az erős színezés ellenére a pác megőrzi a fa eredeti megjelenését és természetes érzetet kelt. Az építész szakember számára az „anyagi őszinteség” alapelve meghatározó, miszerint a máznak nem elfednie kell, hanem ki kell emelnie a fa erezetét, felületének jellegzetességeit, szépségét.

A vékonyrétegű Lignovit Platin máz biztosítja a homlokzat hosszú élettartamát. Míg egy vastag festékréteg az időjárás viszontagságainak kitett homlokzaton egy idő után leválik, addig a Lignovit Platin láthatatlanul lebomlik, s a bevonat barnás szürkesége fokozatosan a fa természetes „őszülésévé” válik.

A Ligno+ CCT bevonatú ablakokra vonatkozóan is ragaszkodik a szakember az anyag természetes megjelenéséhez, az anyagtisztaság elvéhez. A korábbiakban olajat használtak a naturális megjelenés érdekében, de azzal kevésbé volt ellenálló és több gondozást igényelt a faanyag. A CCT-vel (CrystalClear Technology) autentikus fa megjelenést tesznek lehetővé a rendkívül hatékony felület- és fényvédelemmel egyidejűleg.  

Forrás: dds  


Tetszett a cikk?