2023 bútorlapújdonságai

A bútorok alapanyagainak kiválasztását sok tényező befolyásolja. Rengeteg gyártó hatalmas mennyiségű kínálata tornyosul előttünk, amikor ki kellene választanunk a bútorunk alapanyagát, amelyet jó esetben évtizedekig használunk majd. Fontos a dizájn, a megjelenés, a színek harmóniája, legyen strapabíró, ellenálló és a legtöbb esetben a legnagyobb súlyú tényező az maga az ár. A gyártók évről-évre újabb dekorokat kínálnak a vásárlóknak, ezáltal bővítve a meglévő készletet. Nem utolsósorban egyre nagyobb súlyt helyeznek a környezettudatos gyártásra is, így lakókörnyezetünkbe is kevésbé káros anyagok kerülnek. Nézzünk is meg néhány újdonságot a bútorlapgyártók világából!
 

A Swiss Krono AG számos megoldást mutat be, amelyekkel lenyűgöző otthonokat varázsolhatunk, környezettudatosan

Kibocsátásmentes és egészséges életvitel: dizájner konyhák Be.Yond forgácslapból, ami egy kiemelkedően környezetbarát anyag a piacon. Kívülről praktikus, belül bio alapú. A Swiss Krono kiállít az Euroshopban az „Anyagok és felületek" területen, és számos termékjelleggel képviselteti magát. Intelligens funkcionalitással, óriási robusztussággal és vonzó dizájnválasztékkal a svájci faalapú anyagok specialistája bebizonyítja, hogy fenntartható módon előállított faalapú anyagokkal is lehet trendi környezetet építeni. A Be.Velvet nemes, matt, ujjlenyomatmentes felület, elegáns megjelenést biztosít. Az új felületet nem csak az ujjlenyomatoktól tisztíthatjuk meg könnyedén, hanem antibakteriális, karcálló, ezért ideális a sűrűn igénybe vett bútoraink alapanyagának.  Az új kínálat színei melegséggel töltik meg az otthonokat, nyugalmat sugallnak, továbbá praktikusak, mert nem vernek vissza semmilyen fényt, szuper matt felületeket kapunk. A Be.Velvet anyagokból nyugodtan tervezhetünk bútort gyermekszobába is, mert könnyedén tisztítható és ellenáll a külső, fizikai hatásoknak.

A Corepel, egy rendkívül rugalmas faalapú dizájnpadló, amely üzletekbe és éttermekbe ajánlott. A robusztus padlólapok rendkívül méretstabilnak, karcállóak és 100 százalékban vízállók. A jó akusztika nemcsak a szobákban, hanem a bevásárlóközpontokban, szállodákban, éttermekben és üzletekben is meghatározó a jó közérzet szempontjából. A zajelnyelő Swissclic Panel-A+ nemcsak vizuálisan alakítja át a falakat és a mennyezetet, egyedi tervezéssel kiemeli a hangsúlyossá teszi a környezetet, alacsonyabb zajkibocsátást, optimalizált beszédérthetőséget és ezáltal a lehető legjobb helyiségakusztikát is biztosítja.

A Be.Yond forgácslapok bioalapú ragasztóval készülnek, és legalább 98 százalékban természetes anyagokból állítják össze a gyártás során. Nemcsak a legegészségesebb forgácslapok a piacon, hanem megfelelnek a legmagasabb beltéri levegőminőségi követelményeknek is. Már csak azért is, mert mindössze annyi formaldehidet tartalmaznak, amennyi a természetben a kezeletlen fában található.

Forrás, fotók: www.swisskrono.com/ch

 

A Pfleiderer új dekorokat mutat be – minden más marad

„Minden más marad” – ezzel a címmel mutatja be a Pfleiderer azokat az új dekorokat, amelyek 2023-tól bővítik a kínálatot. – A minket foglalkoztató témák alapvetően az elmúlt két év trendjeit erősítették – mondja Christiane Gebert, a Pfleiderer dekor- és szerkezetfejlesztési vezetője. – Az emberek biztonságra vágynak. A már bizonyított termékeinket újra értelmeztük az új dekorvilágunkkal.

Ebből a szempontból nem csoda, hogy az időtlen, lineáris dizájn előtérben van a bútorokban és a belsőépítészetben. Az autentikus és fenntartható anyagok keresettek, mint például a melegséget árasztó fa, matt, mély szerkezetekkel, egyszerű, lapos kövekkel és nemes, meleg tónusú fémekkel párosítva. – Az elmúlt években a rusztikus fa volt a domináns téma, főleg a tölgy – teszi hozzá Christiane Gebert.  – Ezek a dekorok megmaradnak, de olyan időtlen fák is bekerülnek, mint a dió, a gyümölcsfa és a puhafa. Minden dekor, amit már ismerünk, de az új trendjeinknél az újdonság a részletekben rejlik.

A részletes dió- vagy sötétcseresznye váltja fel elődjeit, akárcsak az élénk juharfa dekorok. Ezzel szemben a puha és keményfák, mint a tölgy és a kőris egyre egyszerűbbé és homogénebbé válnak. Az élénk puhafák hétköznapi alternatívát kínálnak a klasszikus keményfák helyett. A fém dekorok a beton és a spatula anyagok helyettesítése felé haladnak, mint kombinációk – szálcsiszolt, grafikus vagy mindenhol uni, szupermatt vagy strukturált. Az időtlen, lineáris dizájn a bútorok és a belsőépítészet középpontjában áll, meleg tónusú fémdekorációkkal és autentikus megjelenésű fákkal.

Forrás, fotók:  www.pfleiderer.com

 

A Kaindl dekoráció és padló újításai

A természetesség a fókuszban! A puhafa területén újonc az Abies. A fenyő dekor nagyon természetesnek tűnik az újonnan kifejlesztett „AI" szinkron szerkezettel együtt. Az Euroshopban a Kaindl új dekorkoncepciókat és színtrendeket, valamint különleges padló- és panelkiemeléseket mutat be. A táblaterületen a faalapú anyagok specialistája bemutatja többek között az Optimatt ujjlenyomat-ellenes termékcsalád kiterjesztését. A paneleket funkcionális, strapabíró felület és kellemes tapintás jellemzi, matt megjelenéssel kombinálva, valamint figyelemreméltó ár-érték aránnyal jó pontokat szerez a vásárlóknál. A Sarkfenyő Urus és a Luc mosott fehér dekorképek az új puhafa trendnek felelnek meg. A felszínen nyugodt és harmonikus megjelenésűek. Ezen a területen újonc az Abies, amely harmonikus eleganciával nyűgözi le az érdeklődőket. Ha a három szín Cara, Shine és Clay Abies-t kombinálja az újonnan kifejlesztett szinkronizált „AI" szerkezettel, a fenyő dekor nagyon természetesnek tűnik. A Kaindl tervezőcsapata az örök kedvenc Oak Evoke-ot is újra értelmezte. Ez a dekorcsalád több színkombinációval bővült, pl. B. a szinte fekete „Infinity", amely megfelel a sötét fa tónusok jelenlegi trendjének, vagy a világos, fiatalos „Light", amely jól illeszkedik sok egyszínű színhez. Az új padlóburkolat-kollekciót először mutatják be a nagyközönségnek. A természet struktúrái, formái és színei mintául szolgáltak a most még fenntarthatóbb padlókollekcióhoz – kilenc új Floorganic dekorral, köztük a kiemelkedő Oak Milano-val.

Forrás, fotók: www.kaindl.com


Tetszett a cikk?