10 éves a RAUVISIO

10 évvel ezelőtt, a 2013-as Interzum kiállításon a REHAU megmutatta a bútoriparnak a bútorfrontok újfajta értelmezését: egyszerű design, új megjelenés és lenyűgöző anyagok. Ettől kezdve az addigi élzáró specialista a bútorfelületek egy újabb dimenzióját hódította meg. Azóta a REHAU nemcsak a bútorlap gyártók terveit követte, hanem az évek során saját kollekciókat is tervezett a monolitikus bútorok számára. Ma a bútoripar a REHAU Interior Solutions márkát már ismeri, amely azt testesíti meg, amire a bútortervezőknek szükségük van az alkotási folyamat során: magas termékminőség és átfogó dekorkollekciók, okos szolgáltatásokkal kombinálva: a megfelelő csomag a "kivételes tervezés lehetővé tételéhez".
 


 

A REHAU számára az élzáróról a felületekre, vagyis a frontokra és pultokra való áttérés a fejlesztési folyamat logikus következménye volt, ahogy Hans Peter Mehnert, a REHAU bútorrendszerek és -alkatrészek alosztályának németországi vezetője világossá tette: "A mi DNS-ünkben van, hogy más anyagokat polimerekkel helyettesítsünk, és ezáltal új, okos tulajdonságokkal ruházzuk fel a terméket, valamint megkönnyítsük a feldolgozást. Az élzárók révén már számos fontos ismeretet hoztunk magunkkal. Ismertük az anyagokat és a gyártási és feldolgozási folyamatokat, és támaszkodhattunk a színhűség, a dekorbeállítások, a kollekció és a minőségirányítás terén szerzett szakértelmünkre. Ezeket a kompetenciákat ültettük át a felületek világába." Viszont csak a hordozó lap és a laminátum összepréselésének kikísérletezése után jött létre a RAUVISIO, mint piacképes termék. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, és hogy tartósan reprodukálható, színhű és vetemedésálló lapot tudjunk előállítani a legmagasabb minőségi szinten, a REHAU sok időt fektetett a folyamattechnológiába. Miután az utolsó szükséges lépés is megtörtént, nevezetesen "a kész, lézeres, fugamentes élzárású bútorlap előállítása", következett a sikeres piaci bevezetés az Interzum 2013-as kiállítással.
 


 

A funkció és a design középpontba állítása

A RAUVISIO-val kapcsolatos megfontolások és megközelítések során a REHAU mindig szem előtt tartotta a bútorgyártókat, akiknek az új termékek okos tulajdonságaiból profitálniuk kell. A funkcionalitás mellett a dizájnnak is meggyőzőnek kell lennie: a vállalat követi a bútorlapgyártók dizájnját az élzárókon, viszont a polimer felületek esetében új szabványokat és trendeket állít fel. Az elmúlt 10 évben - az innováció eszméjének megfelelően - sok minden történt: a vásárlóknak széles választási lehetőségük van a formatervezés és a funkciók tekintetében, és az alkalmazások és a megjelenés széles spektrumából merítenek. "Szakembereink figyelik a nemzetközi bútorpiacokat, és átvilágítják az olyan design-érzékeny ágazatokat, mint az autóipar, a divat vagy a kozmetika" - mondja Hans Peter Mehnert. A REHAU például rendszeresen meghatározza a trendeket a belsőépítészeti ágazatban a saját "Passion for colour" színkollekciójával, amely a modern korszellemet tükrözi. Az olyan termékfejlesztések, mint a többszörösen díjnyertes RAUVISIO crystal Deep Collection a finom fémes csillogásával friss levegőt hoznak a felületi portfólióba. Ami pedig a fenntarthatóságot illeti, tavaly Németországban bevezették a RAUVISIO eco.fino programot, amelyben a teljes bútorlap 98 százalékban újrahasznosított anyagból készül.
 


Hans Peter Mehnert, a REHAU Bútorrendszerek és -komponensek alosztályának vezetője
 

Egységes design REHAU termékekkel

Funkció, szín, változatosság - a RAUVISIO mint felületképző anyag egy különleges előnnyel rendelkezik: a design-egységgel. Hans Peter Mehnert: "A felületet és színt nem csak az élekre, hanem olyan frontelemekre is átvisszük, mint a redőny vagy a lábazati rendszerek. Átfogó felületi koncepciónkkal valódi előnyt kínálunk ügyfeleinknek. Mert aki valaha is próbált már különböző anyagokat ugyanabban a színben kombinálni, az tudja, milyen nehéz itt a 'tökéletes egyezést' megtalálni. Az egységes design koncepciónk révén megkönnyítjük a beszerzési folyamatot."
 


 

10 év aktív jelenlét után a felületek piacán az eredetileg élzáró szakértő REHAU sikeresen megtette az első lépést egy új dimenzióba. Az út pedig inspiráló, innovatív termékekkel, feldolgozásbarát anyagokkal, fenntartható megoldásokkal és kényelmes szolgáltatásokkal folytatódik.
 

 


Tetszett a cikk?