Újabb nyílt Napot tartott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar

A decemberi nyílt nap után újra megnyitotta kapuit a felsőoktatási szakok iránt érdeklődők előtt a Soproni Egyetem. A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar helyszínén több mint száz, az ország minden szegletéből érkezett fiatal érdeklődött a kar sokrétű képzései iránt. A műszaki, informatikai és művészeti képzések iránt érdeklődők a Soproni Egyetem botanikus kertjében található Ligneum Látogatóközpontba érkeztek, ahol a regisztráció mellett a kar Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatóinak félév záró kipakolásával és munkáinak bemutatásával is megismerkedhettek.

Prof. Dr. Magoss Endre dékáni üdvözlő beszéde után, Joóbné Dr. Preklet Edina oktatási dékánhelyettes tartott tájékoztató előadást. A résztvevők egy átfogó bemutatkozást kaphattak a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karról, a felvételiről, a képzésekről és a hallgatóknak szóló lehetőségekről. Ezután Sajdik Tamás faipari mérnök hallgató, a kar HÖK elnöke adott némi ízelítőt az érdeklődőknek a soproni diákhagyományokról, valamint a kollégiumi- és diákéletről. Az ismetető előadások alatt és után is lehetősége volt a jelenlévőknek feltenni kérdéseiket az előadóknak és a jelen lévő szakfelelősöknek.

Délután a program az érdeklődési területeknek megfelelően, csoportbontásban folytatódott tovább különböző helyszíneken, többek között laborlátogatásokkal, a kutatóközpont megtekintésével, és az intézetek életébe való bepillantással.

A műszaki képzési terület iránt érdeklődők részére érdekes programokkal és bemutatókkal készültek az oktatók, valamint meg lehetett látogatni a tanműhelyt is.

Az informatikai képzés iránt érdeklődőknek tartottak egy bemutatást a gazdaságinformatikus szakról, majd lehetőségük volt beszélgetni az oktatókkal, valamint aktív és végzett gazdaságinformatikus hallgatókkal.

A művészeti képzési terület iránt érdeklődők az Alkalmazott Művészeti Intézet félévzáró KIPAQ eseményén hallgathatták meg az intézet és a művészeti szakok bemutatását, valamint kaptak számos jótanácsot arról, hogy hogyan készüljenek a felvételire. Ezután lehetőségük volt megismerni az AMI-s hallgatók munkáit a kiállításon, a prezentációkon, illetve a személyes beszélgetéseken keresztül.

A szervezők és az oktatók köszönik az érdeklődőknek a nagy arányú részvételt az újabb Nyílt napon és remélik, hogy a megjelentek közül mindenki jól érezte magát a rendezvényen és minden felmerülő kérdésére választ kapott.


Tetszett a cikk?