Idompréselt falemez Európába

A családi vállalkozás kizárólag rétegelt idomokból összeállított bútorelemeket és idompréselt termékeket gyárt észak- és nyugat-európai magán és közületi felhasználók részére. Jelenleg több mint 20 különböző termék egyidejű gyártására képesek hagyományos és magas frekvenciás préses gyártási technológiájuknak köszönhetően.
A piaci kihívásoknak megfelelve folyamatosan fejlesztik termékeiket, legújabb gépbeszerzésüknek köszönhetően keresett beszállítóvá váltak az észak-európai országok fotelgyártóinak körében. A GOP 2010-2.1.1/A pályázat útján vásárolt UNI 5 SPIN öttengelyes CNC-megmunkálógép lehetővé teszi, hogy az idompréselt alkatrészekből összeálló fa fotelalkatrészek gyártását szinte kizárólag számítógéppel vezérelt megmunkálóközponttal végezhetik. A bükk, tölgy és nyír hámozott furnér alapanyagból készülő termékek készre munkálásának magas minősége garantált. A gép megmunkálókapacitása 2,5-szeresére növeli az alkatrészgyártási kapacitást, így mintegy 30 %-kal növelhető a termelési volumen az egész üzemet illetően. Ezzel párhuzamosan nő a befejező munkához szükséges foglalkoztatotti létszámigény is, további 10 fő alkalmazását téve lehetővé. A pontos megmunkálás és az igényes befejező munka új távlatokat nyithat a cég fejlődésének. A késztermékeiket magas készültségi fokban, igény szerint lakkozva pácolva, vagy akár olajozott kivitelben is készítik.
Azonban nemcsak a magas minőségű termékek előállítására törekednek. Sikeres GOP-2009-1.3.1/A pályázatuknak köszönhetően kutatásokat végeztek a 3D furnértechnológia területén, melynek eredményét a termékösszetételükben kamatoztatják. A megszerzett új ismeretek, tapasztalatok elősegítik a termékkínálatuk további bővítését, piaci pozíciójuk megerősítését. A cég menedzsmentje tudatos fejlesztésekre építi vállalkozásuk jövőjét, új partnerkapcsolatokat kívánnak kiépíteni nem csak bútorgyárakkal de bútortervezőkkel, designerekkel is, és minden megkeresést, érdeklődéssel fogadnak. Egyaránt fontos számukra a környezetvédelem és a minőségi termelés. Ennek tükrében nagy hangsúlyt fektetnek a nemzetközileg minősített alapanyagok vásárlására, így FSC minősítéssel képesek termékeiket kínálni. A gyártástechnológia során törekedtek az anyag- és energiakímélő technológiai megoldások alkalmazására, amellett, hogy minimálisra szorítsák a gyártás során keletkező hulladék mennyiségét. További terveik között szerepel az Új Széchenyi Terv pályázati támogatás igénybevételével egy energetikai beruházás megvalósítása, melynek célja, hogy a gyártási technológia számára szükséges hőigényük 100%-os kielégítését szilárd biomassza közvetlen hasznosításával legyenek képesek megoldani.


Licit Kft.
8200 Veszprém, Stadion köz 11.
Tel.: 20/978-2586,
30/385-1153.
licit@moldedplywood.com
licit@veszprem.hu
www.moldedplywood.com


Tetszett a cikk?