Eladó a száguldó fatörzs

Árverésen keresi új gazdáját a világ leggyorsabb fából készült autója, egy vörös cédrus törzse, amit egy Mazda RX7 sportkocsi alkatrészeivel, és két turbinával szereltek fel.

A járgány 76 km/h végsebességre képes, ami nem kis dolog, ha számításba vesszük, hogy a súlya nagyjából 1000 kg. A száguldó fatörzs Kanadában, a Williams Lake városában működő Pioneer Log Homes műhelyében készült.

A csapat vezetője, idősebb Bryan Reid néhány éve járt a legendás Barrett-Jackson autóárverésen, Arizonában. Ott ütött szöget a fejébe a gondolat, hogy építenie kellene egy ilyen autót, amit majd elárvereztethet. Reid barátja, a szerelő Gerald Overton, illetve korábbi kliense, a turbinagyártással foglalkozó Louis Horschel segítségét kérte a projekthez.

A száguldó rönk 2016 januárjára készült el, tisztán elektromos hajtással, hiszen a benzines megoldás túl veszélyes lett volna. Nem sokkal később Reid felállította a rönkautók sebességi világrekordját a Guinness ellenőrei előtt.

A cédruskocsi azóta bejárta Észak-Amerikát, különböző rendezvényeken, bemutatókon vett részt, idén pedig eljött az ideje, hogy az ötletgazda megvalósítsa az eredeti tervét, vagyis aukcióra küldje az autót.

A faautó január 19-én kerül kalapács alá Arizonában. Reid reméli, hogy hat-, esetleg hétszámjegyű összeget kap majd a kocsiért. A teljes bevételt amerikai és kanadai, hadi veteránokat segítő alapítványoknak ajánlotta fel.

 

Videó a jármű gyorsulásáról

forrás: 24.hu


Tetszett a cikk?