Világhírű díjat nyert a magyar formatervező

A Red Dot Award: Design Concept verseny legmagasabb, „Best of the Best” díját nyerte el Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve.

Idén 48 országból 4218-an pályáztak az 1954-ben alapított, világhírű Red Dot Award: Design Concept versenyén, amit a dizájnszakma Oscarjának is hívnak. Miklósi Ádám magyar formatervező Slē szánkóterve a legmagasabb, „Best of the Best” díjat nyerte – ezeket a kategóriák legjobbjai, összesen 35 versenyző kapja meg.

Miklósi Ádám, a POIZO startup társalapító-tulajdonosa így írja le nyertes tervét: „A hajlított rétegelt lemezből készült Slē szakít a tradicionális, mindannyiunk fejében élő szánkó képével. Az anyaghasználat és az esztétika szempontjából egyaránt innovatív termék a skandináv bútorokra jellemző letisztult és minőségi megjelenést ötvözi a rétegelt lemez olyan kiváló fizikai tulajdonságaival, mint a kopásállóság, nedvességgel szembeni kiváló tűrőképesség és rugalmasság.”

A szánkót gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják, a kényelmet (és a biztonságot) a visszafelé döntött ülőlap biztosítja, a kettős íves konstrukció pedig az oldal és keresztirányban fellépő erők csökkentését teszi lehetővé egy stabil, de ugyanakkor rugalmas szerkezetként.

A formatervezőnek nem ez az első díjnyertes munkája, a POIZO startup smart mobil infra-fűtőtestje tavaly elnyerte a nemzetközi „A’ Design Award” háztartási készülék kategória ezüst díját.

Forrás: forbes.hu


Tetszett a cikk?