Önálló parkettagyár

A Befag márkanév az 1976-ban alapított, akkoriban korszerűnek számító parkettagyár működésének köszönhetően vált ismertté Magyarországon. Az üzemnek helyet adó település, Zalahaláp neve összeforrt a parkettagyártással, és fogalommá vált a felhasználók körében.

Akkoriban nem csak az alkalmazott gyártási eljárás volt szokatlan, hanem a mai napig gyártott háromrétegű készparketta is újdonságnak számított a hazai piacon. A Bakony erdeje és a faművesség itteni hagyományai alapozták meg hosszú távon a gyártmány előállításának folyamatosságát. Az erdőnek köszönhetően rendelkezésre állt az alapanyag, a múltnak köszönhetően a felkészült szakembergárda és ezt egészítették ki az évtizedeken át végrehajtott technológiai korszerűsítések.

Európa és Magyarország szívében, a Balaton közelében, ideális földrajzi elhelyezkedéssel épült meg tehát 1976-ban a Bakonyerdő Zrt. jogelődjének parkettagyára, mely a közelmúltban jelentős változáson esett át. A cég 2019 decembere óta önálló vállalatként működik Befag Parkett Kft néven. A váltás adminisztratív része lezajlott, a régi munkatársak megmaradtak, az átalakulás idején is folyamatos volt a gyártás.

A 2020-as év intenzív munkával indult, ezt a tempót lassította le a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet, de piac újraindulása jó reményeket kelthet. A termékek szerkezete nem változott, a megrendelői igényeket a vállalat időben kielégíti.

A Befag parkettagyár ma is felkészülten várja az új kihívásokat, a szakemberek már dolgoznak a gyár teljes megújításán, hogy az elkövetkezendő években, évtizedekben is kiváló minőségű termékekkel álljanak a vásárlók, forgalmazók rendelkezésére.

Forrás:

fataj.hu
bakonyerdo.hu


Tetszett a cikk?