Játékok fából

Játszani jó! Azonban nem mindegy, hogy mivel játszanak a kissrácok. Sok gyermekpszichológus óva inti a szülőket a korai digitális eszközök birtokbavételétől. Valljuk be, hogy az okos eszközök segítik mindennapi életünket, de olyan káros „mellékhatásaik” is vannak, amelyeket nehéz lesz a későbbiekben korrigálni. Kettőt említenék a sok közül. Az első a finommotoros készségek nem megfelelő fejlődése. A második a társas szocializáló háttérbe szorulása.

Mivel játsszon szemünk fénye? Fajátékokkal! Természetes, könnyű megmunkálni és lényegében csak a fantázia szabhat határt az elkészítendő eszközöknek. A fantázia szót emelném ki azonnal. Egy kézzel készített játék magában hordozza az alkotás minden örömét és a majdani közös élmények személyiségfejlesztő pozitív tulajdonságait.

Főleg, ha asztalosok, vagy hobbisták vagyunk, ki kell próbálnunk ezt a műfajt. Rengeteg ötlet, inspiráció található könyvekben vagy az interneten. Legyen szó autókról, hajókról, építőjátékokról. Némi leeső fadarab, egy szúrófűrész, egy fúrógép és kezdődhet a játék felnőtteknek. Mert mi is játszani fogunk, az biztos.

És ha már kicsit nagyobb a gyerkőc, akár közösen is alkothatunk. De akár a kész játékokat lehet közösen kifesteni, díszíteni.

A képeken látható Hot Rod például abszolút nem igényel sok munkát. A kerekeket dugófúróval készíthetjük. A tengely alapanyaga sima tiplirúd lehet. A karosszéria dekopírfűrésszel is kimunkálható. Kis fúrás, csiszolás, és készis a verda.

Forrás:
etsy.com


Tetszett a cikk?