Szarvasgombás bükk – Furnérok ínyenceknek

A szarvasgombás bükk furnérok olyan fából készülnek, amelyet korábban különféle gombákkal finomítottak. A Mehling & Wiesmann fa specialistái célzott gombamódosításokkal elszíneződést hoznak létre a fában és így a legkörnyezetbarátabb módon színezik a természetes anyagot. Ugyanakkor a szerkezetileg erős és márványszerű fák keresett, élénk és autentikus kontrasztot jelentenek más anyagokkal szemben.

Furnérok ínyenceknek – a természet és a legújabb technológiák példaértékű együttműködésének eredménye. Egzotikus, regionális és fenntartható – a gyártó meggyőződése alapján. Az úgynevezett „Truffle BEECH” a cég védett márkája, amelynek furnérjai elnyerték néhány éve az Interzum díjat – amely a funkcionalitás és esztétika sikeres kombinációját honorálja – a különösen magas minőségért.

Ugyancsak említésre méltó a feltűnően világos, könnyű és elegáns, gyöngyházfehéren csillogó juhar furnér.  A csavaros juhar a természet ritka ajándéka. Növekedési mintázata hullámos, ami a héjának erőteljes háromdimenziós kifejezést ad. Az elegáns „göndör” juhar furnérok különösen ideálisak hajók, vagy autók belső tereiben.

Forrás: first.ch, www.mehling-wiesmann.de 


Tetszett a cikk?