Zalaegerszegi és erdélyi diákok közös munkája Baróton


A program június 19-27-ig tartott 12 bútorasztalos és bútoripari technikus tanulónk és 3 faiparos kísérőtanár részvételével.
Kiutazásunk során a pályázat kiírásának kitűzött célja szerint a magyar nyelvű hasonló szakképzésben határon innen és túl résztvevő diákok közös munkával egy terméket készítettek, mely a partnerintézmény javaslata alapján egy tölgy kopjafa kifaragása volt, melyet ajándékul megkaptunk és iskolánk udvarán fogjuk felállítani (1-2.kép).  A tanműhelyi munka során a szakmai ismereteket, a faragás, vésés fogásait lesték el az erdélyi fiúktól tanulóink, mindenki készített még sulykolót és kis kopjafát is (3. kép). A program során a környék faipari vállalkozásai és faépítészeti termékei közül néhányat sikerült megtekintenünk (4-6 kép).
Az együttes munka során a közös nyelvet és szakmát értő diákok között barátságok jöttek létre és remélhetőleg fognak folytatódni. A szakmai és egyéb programjaink során bepillantást nyertünk az erdővidéki székelyek életébe, a fa megmunkálásának évszázados hagyományaiba és ismerkedtünk Székelyföld természeti, építészeti értékeivel (7-9 kép).
Az oda-vissza úton emellett diákjaink számtalan magyar történelmi emléket és természeti kincset tekintettek meg és tervezik, hogy szeretnék ismét meglátogatni a határon túl élő magyar barátaikat és szívesen várják őket hozzánk Magyarországra, Zalaegerszegre.
 


Tetszett a cikk?