Konferenciák a Ligno Novumon!

A nyílászáró gyártók konferenciáján a jelenlegi és várható piaci helyzettel, egy új nyílászáró szabvánnyal és következményeivel, új versenyképes ablakrendszerekkel és a CE jelölés egyszerű és költséghatékony megszerzésének lehetőségével foglalkoznak az előadók. Míg másnap a bútorgyártós kerül célkeresztbe, a bútorgyártással kapcsolatos tervezőprogramok, látványtervező programok, a gyártás-előkészítés és CNC vezérlés számítógépes megoldásai kerülnek a konferencián bemutatásra. A rendezvények ingyenesek, de a regisztráció kötelesek, mivel a résztvevőknek kiosztandó szakmai összefoglalók, előadásanyagok csak így biztosíthatóak.

 

A nyílászáró piac kihívásai, piacképes ablakgyártásHelyszín:
Ligno Novum Budapest, Hungexpo, 25-ös pavilon előadóterem
Időpont:
2010.10.07. csütörtök

10.30   Ablak piaci trendek 2010-2011-ben Magyarországon.
A 2010.évi várható gyenge kilátások mellett az ablakgyártók számára kitörési lehetőségek állnak rendelkezésre. Fontos ismerni a jelenlegi piac mozgatórugóit, és felkészülni szerkezetileg, értékesítésben a változó piaci igényekre és a közeljövő támogatási rendszerereire. Az előadás részletesen ismerteti a jelenlegi piaci helyzetet, az idei év várható kifutását követően a jövő évi kitörési lehetőségeket, beleértve a várható pályázati kiírásokat. A gyártók fejlesztési irányaira is ad javaslatokat, szerkezeti és értékesítési oldalról.
Előadó: Kocsis Lajos, Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft.


11.00   A készülő MSZ 9333:2010 "Ablakok és ajtók alkalmazási előírásai" szabvány tervezetének, előírásainak, hatályának ismertetése.
Az ÉMI Kft. és az MSZT/MB 101 bizottsága szükségesnek látja új magyar szabvány kidolgozását a visszavont ajtó és ablak magyar szabvány helyett az európai szabvány által nem lefedett területekre, elsősorban az alkalmazási előírások ( a különböző teljesítményű nyílászárók hová építhetőek és hová nem építhetőek be) vonatkozásában. A szabvány javaslatának kidolgozásához szükséges intézkedések befejeződtek, a bizottságnak egyeztetésre küldendő javaslat szövege előreláthatólag szeptember végére rendelkezésre áll.
Előadó: Sólyomi Péter, ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.

11.30   A „CLIMATREND” a jövő ablaka: egy versenyképes ablakrendszer a Leitztől.
0,81 W/m2K Uw érték 90 mm-es ablak esetén; választható 68-78-90 mm-es ablakvastagság; alu-fa kombinációs  lehetőség; gyárthatóság: akár asztalos maróval, akár CNC megmunkáló központtal; és további számos praktikus  rendszerelőny.
Előadó: Kala Tibor, Leitz Hungária Szerszám Kft.

12.00   Egyszerű, gyors és olcsó nyílászáró-minősítés: VBH CE-fix.
Az idei évtől elérhető a VBH cég nyílászárók CE minősítését, laboratóriumi vizsgálatok nélkül is elérhetővé tevő rendszere.Milyen háttérrel működik? Hogyan használható az internet-alapú rendszer? Milyen előnyökkel szolgál a CE-fix.
Előadó: Bihari Orsolya, VBH Budapest Kft.


Bővebb információ, jelentkezés a konferenciára:

E-mail: lignonovum@xmeditor.hu
Tel.: 30/228-2014
 

A számítógéppel támogatott bútortervezés, látványtervezés újdonságaiHelyszín: Ligno Novum Budapest, Hungexpo, A pavilon fórumtér
Időpont: 2010.10.08. péntek

13.00   PIPER 3D szoftver újdonságai, látványtervezés gyorsan, valósághűen, precíz gyártás-előkészítéssel.
A magyar fejlesztésű szoftver kiemelkedő minőségű látványa mellett annak egyszerű kezelhetőségével, nagyon precíz testre szabhatóságával vált jelentős tényezővé a hazai piacon. A szoftver adatbázisa bővítésének csak a felhasználó kreativitása szab határt.
Előadó: Tiry Péter ügyvezető, szoftverfejlesztő, Piper Kft.


13.30   A 20-20 Technologies szoftverújdonsága: Látványtervezés a weben.

Az új vevők, vevőkör megtalálása érdekében egyre inkább szükség van egy olyan tervezőszoftver alkalmazására, amit a potenciális ügyfél akár a saját otthonában, web  alapon is használni tud. A 20-20 Virtual Planner egy ilyen, web alapú 3D-s alkalmazás.
Előadó: Tóth Gábor, 20-20 Technologies GmbH.

14.10   Egyidejű tervezés és gyártáselőkészítés az IMOS szoftverrel.
A tervezés csak az első lépés, a gondok többnyire a megvalósításnál kezdődnek. Az Imos hihetetlenül megkönnyíti a gyártás előkészítést valamint a CAM moduljának köszönhetően szükségtelenné teszi a CNC programozást is.
Előadó: Nyist Heike, Formance Kft.

14.50   Felhasználói tapasztalataim az AMORF programcsomag használatával.
„Az AMORF számítógépes bútoripari programcsaládot jó pár éve használjuk élesben bútoripari vállalkozásunkban, az elmúlt években rengeteg  megrendelést, munkafolyamatot dolgoztunk fel a programmal, így előnyeiről, optimális használatáról, esetleges korlátairól, a részletekről szívesen tájékoztatjuk az érdeklődőket.
Előadó: Ellenbacher Gábor vállalkozó


Bővebb információ, jelentkezés a konferenciára:
E-mail: lignonovum@xmeditor.hu
Tel.: 30/228-2014


Tetszett a cikk?