Nagy segítség a kisvállalkozásoknak

A kis- és középvállalkozások számára a digitális átalakulás Európa-szerte nagy kihívást jelent, a hazai kkv-k 60 százaléka egy weboldallal és néhány számítógéppel rendelkezik – derül ki az Európai Bizottság által készített felmérés adataiból.

A Vodafone Csoport 11 országban jelen lévő Ready Business Index megoldásának köszönhetően ez változhat.

A digitális átalakulás nagy kihívást jelent a vállalkozásoknak, leginkább a 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató KKV-kra. A számítástechnikai ismerettel a vezetők 64 százaléka rendelkezik, és a vállalkozások 44 százaléka használja a közösségi médiát is marketingkommunikációs eszközként, csupán harmaduk használ valamilyen ügyfélkapcsolat-kezelő rendszert, és alig 17 százalékuk értékesít online.

Ezeket a vállalatokat szeretné támogatni a Vodafone a Ready Business Index bevezetésével. Az online kérdőív segítségével (readybusinessindex.vodafone.hu) az érdeklődő vállalkozások fel tudják mérni a saját digitális fejlettségüket, illetve a kérdőív végén részletes eredmény-kimutatást kapnak saját működésükre, valamint értékeik alapján az iparágukban elfoglalt pozíciójukra vonatkozóan. Így a vállalkozások nem csak aktuális digitális fejlettségüket tudják felmérni, de nyomon követhetik digitális fejlődésük szakaszait is.


Tetszett a cikk?