Ez lehet az utolsó lehetőség

Összefoglaltuk, amit tudni kell a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 pályázatról.

Egyedülálló lehetőséget kaptak a hazai KKV vállalatok a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kóddal ellátott, „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása” nevű pályázat megjelenésével, hisz vállalati informatikai rendszerek fejlesztésére 2013-óta nem volt hazánkban pályázati lehetőség. A jelenlegi pályázat 2019. március 8-ig vagy a 48 milliárd forintos büdzsé kimerüléséig lesz elérhető.

A következő EU-s pályázati ciklusban –  2020-tól – az informatikai rendszerek fejlesztésének szegmense nem fog már elsőbbséget élvezni, e területek bővítésére csak hitelre lehet pályázni. Tehát a jelenlegi pályázat egy utolsó lehetőség azoknak, akik még állami támogatásból szeretnék bővíteni informatikai rendszereiket.

Kik indulhatnak a ginop-3.2.2 pályázaton?
A pályázaton a KKV szektor (kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó) indulhat, akik kevésbé fejlett régióban ( Budapest és Pest-megye kizárva) székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkeznek és ott legalább egy fő állandó foglalkoztatottat alkalmaznak vagy alkalmazni fognak legkésőbb a projekt befejezéséig, éves átlagos statisztikai állományi létszáma az utolsó lezárt teljes üzleti évben minimum 2 fő volt és nem agrártermelő vagy halászati szektorban működnek.

Mire lehet pályázni ginop-3.2.2 pályázaton?
Alapvetően vállalatirányítási rendszerekre, szoftver és a hozzá tartozó hardver (számítógép, notebook, nyomtató, tablet, rádiótelefon) vásárlására. Tehát a vállalati folyamatmenedzsment, elektronikus kereskedelmi rendszerek és mobil technikák bevezetéséhez és működtetéséhez szükséges infokommunikációs eszközök beszerzésére.

Mekkora összegű támogatást nyerhető?
Az elnyerhető támogatás mértéke 2 millió Ft és 54 millió Ft között változik, a konkrét összeg három paramétertől függ:
- mekkora volt a pályázó utolsó lezárt éves nettó árbevétele?
- mennyi alkalmazottja van a cégnek?
- mit szeretne bevezetni (hány modult) a pályázat során?

Ezeket a pályázat beadása előtt számolja ki a tanácsadó. A megítélt támogatás két részből tevődik össze: vissza nem térítendő (VNT) és visszatérítendő támogatás.  A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 40 százaléka, a visszatérítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50 %-a. A projekt megvalósításához 10 % önerőre szükséges.

A visszatérítendő (hitel) részhez a pályázat fedezetet követel meg, melynek mértéke a pályázat hitel részének fele. Vagyis a teljes projektméret kb. 20-25 százalékát fedezetként kell felmutatni.

Forrás és további információ: vallalkozzdigitalisan.hu


Tetszett a cikk?