Folyamatos technológiai fejlesztések

A Nestro Hungária Kft. a német NESTRO magyar képviseleteként 1999-ben egy irodával és egy fő kereskedelmi képviselővel kezdte meg működését Pécsett. A cég 20 éves sikeres működése során folyamatos fejlődésen ment keresztül, kezdve a 2009-es új telephelyre való költözéssel, a saját gyártás megkezdésén át egészen az 1. és 2. gyártócsarnok bővítéséig. Mára egy közel egyhektáros, modern infrastruktúrával ellátott iparterületen gyárt ipari légtechnikai berendezéseket és tartozékokat. Alaptevékenységéhez hozzá tartozik a csúcstechnikát képviselő, német gyártmányú por- és forgácselszívó rendszerek tervezése és helyszíni telepítése is. Mindemellett a cég más nyugat-európai, piacvezető gyártók (Fröling, Masterflex, Weima) termékeit is forgalmazza.

A legutóbbi termelési kapacitás bővítést egy 80,56 millió Ft-os európai uniós támogatás segítette a csarnokbővítés és a termelőeszközök beszerzésének keretében. Az új csarnok létesítését a technológiai, légtechnikai berendezések iránti megnövekedett hazai kereslet generálta. Annak érdekében, hogy a legyártott és telepített elszívó berendezésekhez szükséges légcsatornák és csőidomok megnövekedett gyártási mennyiségének helyet tudjanak biztosítani, duplájára bővítették a 2. csarnokot.

A technológiai fejlesztés keretében egy hidraulikus élhajlítóra és egy automata hegesztőberendezésre is beruháztak, melyek elhelyezése szintén megkövetelte a gyártóterület bővítését.

Az élhajlítóval nagy pontosságú hosszhajlítások készíthetők, amelyek elengedhetetlenek a szűrőberendezések házának gyártásánál. Ezáltal az eddig import termékek már házon belül is elkészülhetnek. Az automata hegesztővel pedig kiválthatók az eddig kézzel készült csőhegesztési munkafolyamatok, így gyorsabban és kiváló minőségben készülnek vastag és kopásálló lemezből a légtechnikai csövek.

Az új csarnok az alapanyag és a késztermékek tárolására is szolgál. A nagyobb méretű gyártmányok mozgatásához, illetve a gyártástámogatáshoz egy híddaru beszerzésére is sor került. Idén a meglévő 1. csarnok raktározási céllal történő bővítésével kapcsolatos munkálatok is megkezdődtek, és jelenleg is folyamatban vannak.

Az eddig is dinamikus növekedést produkáló vállalat a gépberuházásnak köszönhetően nemcsak szélesebb vevői igények kielégítésére képes, hanem új lehetőségek nyílhatnak meg számára, mellyel hosszú távon is biztosíthatóvá válik a cég új és innovatív termékeinek egyedülállósága a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt!

Nestro Hungária Kft.
7630 Pécs, Házgyár u. 2.
Tel.: +36 72 216 461
marketing@nestro.hu
www.nestro.hu


Kapcsolódó dokumentum:


folyamatos-technologiai-fejlesztesek-nestro


Tetszett a cikk?