Infokommunikációs pályázat a fejlődésért

A belső vállalati folyamatok hatékonyságának javítását és a jövedelemteremtő képesség erősítését kívánja elősegíteni az a vissza nem térítendő támogatás, melyre meghosszabbított határidővel lehet pályázni.

A GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódszámú „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” elnevezésű pályázati felhívás benyújtási határideje 2019. szeptember 10-ről 2020. január 15-re módosult.

CÉLJA
A felhívás vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni a belső vállalati folyamatok hatékonyságának, a vállalatok közötti üzleti kapcsolatok, a hálózatbiztonság és a szolgáltatások minőségének javításán, a különböző vállalatirányítási rendszerek bevezetésén, a felhőalapú és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetésének és használatának ösztönzésén keresztül.

A konstrukcióban két célterületre lehet együttesen vagy külön-külön kérelmet benyújtani:

  • Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása – on-premise vagy in house módon, vagyis vállalkozáson belül történt üzleti IKT-rendszer, illetve alkalmazásbevezetés (helyben telepített saját szoftver bevezetése).
  • Felhőalapú és egyéb online vállalati szolgáltatások, megoldások terjesztése és bevezetése a kkv-k körében.

FELTÉTELEK

A pályázatra támogatási kérelmet nyújthatnak be Magyarország területén székhellyel rendelkező, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek, szövetkezetek, illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel rendelkező, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok és szövetkezetek fióktelepei, amelyek:

  • mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülnek
  • rendelkezik legalább egy lezárt (beszámolóval/szja-bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, amelybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele, továbbá
  • éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 2 fő volt,
  • a kevésbé fejlett régiókban székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkeznek.

A támogatást igénylő vállalkozás minimum 10% saját forrást köteles biztosítani. A támogatás összege: minimum 1 millió Ft, maximum 24 millió Ft lehet, ha mind a két célterületet egyaránt érintő támogatási kérelemről van szó. A kölcsön összege: minimum 1,25 millió Ft, maximum 37,5 millió Ft lehet, utóbbi csak akkor, ha mind a két célterületet érinti a támogatási kérelem.


Kapcsolódó dokumentum:


infokommunikacios-palyazat-a-fejlodesert


Tetszett a cikk?