Eszközbeszerzést támogató pályázat jelent meg

Kétmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása" című pályázati felhívás, melynek keretein belül új eszközöket, gépeket, technológiai rendszereket szerezhetnek be a vállalkozások akár 40 millió forint vissza nem térítendő támogatással. A támogatási kérelmek benyújtására 2019. november 21. és 2020. február 13. között van lehetőség.

 

Magyarországon először e pályázatban érhető el a feltételesen visszatérítendő támogatási forma. A konstrukció keretében a támogató által előre meghatározott eredményességi célok visszamérésével vetik össze a pályázó teljesítményét a projekt megvalósítását követő fenntartási időszakban a beadáskori állapothoz képest. Ezen eredményességmérési szempontok teljesítésének végén születik döntés a visszatérítési arány mértékéről, azaz a pályázó részleges vagy teljes felmentést kaphat az előzetesen kiutalt visszatérítendő támogatás visszafizetése alól. A támogatási intenzitás így 25 és 70 százalék közti lehet, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege pedig minimum 5 millió forint, maximum 40 millió forint lehet.

A felhívásra mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet, melyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:
• rendelkeznek legalább 3 lezárt, teljes üzleti évvel
• a kérelem benyújtását megelőző két teljes, lezárt üzleti év mindegyikében átlagos statisztikai létszáma legalább 1 fő volt
• a kérelem benyújtását megelőző lezárt üzleti év éves beszámoló szerinti árbevételének összege meghaladja a projekt összköltségét
• akkreditált klaszter tagsággal, vagy az alábbi TEÁOR szerinti főtevékenységgel rendelkeznek, mely egyben a projekt fejlesztendő tevékenysége is:
TEÁOR 26 (Számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása), TEÁOR 27 (Villamos berendezés gyártása),
TEÁOR 28 (Gép, gépi berendezés gyártása),
TEÁOR 3250 (Orvosi eszköz gyártása).

A felhívás keretében támogatást lehet igényelni az alábbi tevékenységekre:
• új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása
• kapcsolódó információs technológia fejlesztés
• kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzések.

A támogatási kérelmek benyújtása 2019. november 21. 9 órától 2020. február 13. 12 óráig lehetséges.


Kapcsolódó dokumentum:


eszkozbeszerzest-tamogato-palyazat-jelent-meg


Tetszett a cikk?