VALI - Vállalkozói információ

VALI címmel információs honlapot hozott létre az IFKA vállalkozások számára a koronavírus okozta helyzet könnyebb kezelésére.

A honlapot ITT érheti el.
https://vali.ifka.hu/hu

A Vállalkozói Információ (VALI) portál célja a vállalkozások gyors, hiteles és közérthető tájékoztatása, elsősorban a koronavírus-járvánnyal (COVID-19) összefüggésben felmerülő kérdésekben.
A portált az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) kezeli az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából. A portál tartalmi elemeit a szakmai partnerek, a képző intézetek anyagai, az MTI és kormányzati intézmények híradásai alkotják, minden esetben a forrás feltüntetésével.
Az oldal a következő témák köré épül: hírek, gyakran ismételt kérdések adóügyi, munkajogi, finanszírozási és forrásbevonási témákban, szakértői anyagok és szakértők tárháza, képzési lehetőségek, továbbá kifejezetten a koronavírus-járvány miatt előállt helyzetre kidolgozott hitel- és tőketermékek gyűjteménye.

A portál fő témái:

Hírek
Hivatalos, kormányzati forrásból származó aktuális információk, sajtóközlemények, nyilatkozatok, hivatalos értesítők tárháza.

GYIK
Gyakori kérdések és válaszok a vállalkozásokat leginkább foglalkoztató kérdésekben.

Szakértői segítség
A vállalkozásokat támogató sablonok (például szerződésmódosítás, szabadságolás stb.), szakértői anyagok (tanácsadó cégek által összeállított tájékoztató kiadványok, állásfoglalások, jogértelmezések), minősített tanácsadók (vállalati működést hatékonyabbá tevő tanácsadói szolgáltatást nyújtó vállalkozások, amelyekkel az érintett cég felveheti a kapcsolatot) egy helyen.

Képzések
Jelenleg elérhető felnőttképzések tárháza, amely a vállalkozások és magánszemélyek tájékozódását segíti folyamatosan bővülő tartalommal. A képzések két témakörbe sorolhatóak: 
-    általános, kompetenciafejlesztő képzések (például vállalkozási, idegennyelv, pénzügyi, digitális ismeretek témákban),
-    speciális, szakmaspecifikus képzések (különféle munkakörökhöz, ágazatokhoz kötődő tananyagok és képzések az anyagmozgató gépkezelőtől a CNC esztergályos képzésig).
A képzések megjelenítésénél fontos szempontot jelentett, hogy azok egy része vagy egésze online, távoktatási formában – azaz jelenleg a járványhelyzetre való tekintettel – otthonról elvégezhető legyen. 
A képzők között vannak, akik kifejezetten a járványhelyzetre való tekintettel a tananyag egy részét vagy egészét ingyenessé tették az érdeklődők számára.
Az oldal a Magyarországon működő felnőttképzők megkeresésével és a szereplők által rendelkezésre bocsátott információk rendszerezésével jött létre. 

Hitel- és tőkeforrások
A vállalkozások számára elérhető, kifejezetten a válság idejére fejlesztett hitel- és tőketermékek ismertetése, ahol a termékek közötti eligazodást – az oldal többi részéhez hasonlóan – az oldal bal sávjában elhelyezett tematikus kereső segítik.


Tetszett a cikk?