Inkubációs program tervezőknek és gyártóknak

Szeretnénk kifejezetten az Ön figyelmébe ajánlani a Design LAB pályázati felhívását vissza nem térítendő támogatásra. A nyertesek elsősorban bútor, lakáskiegészítő és textil termékek megvalósításához kapnak pénzügyi segítséget. 

Gyártói jelentkezési határidő: május 25. 
Tervezői jelentkezési határidő: június 02.
Speed-dating rendezvény időpontja: június 10.

A Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB néven inkubációs programot alakított ki a hazai gyártók és designipari kreatív szakemberek közötti együttműködések elősegítése érdekében, amellyel a gyártásfejlesztés stratégiai célkitűzése mellett enyhíti a világjárvány okozta gazdasági helyzet következményeit is. A gyártók és tervezők egy közösen átgondolt, részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek, mellyel elsősorban bútor, lakáskiegészítő és textil termékek megvalósításához kapnak pénzügyi segítséget. A partnerségek könnyebb kialakulását egy Speed Dating nevű online üzleti találkozó szervezésével segíti elő az MDDÜ.

A „Speed dating” eseményt a jelenlegi vírushelyzetre tekintettel online rendezik meg. A virtuális rendezvény keretében a gyártók és a designerek 15-20 perces webkamerás interjúk során ismerhetik meg egymást és mérhetik fel a lehetséges közös munkában rejlő potenciált, így a résztvevők akár már aznap kiválaszthatják, kivel működnének együtt.  A kialakult gyártó-tervező párosok közösen kidolgozott pályázati munkáinak elkészítésére közel 2 hónap áll rendelkezésre.

A pályamunkák kiértékelését az iparági szakemberekből álló Bírálóbizottság végzi az eredetiség és megvalósíthatóság, valamint az exportképesség szempontjait kiemelten figyelve. A zsűri tagjai többek között a szériagyártás teljesíthetőségét, a futamidő és költségtervezés megvalósíthatóságát, valamint a fenntarthatósági szempontokat vizsgálják meg, majd személyes konzultáció keretében is felteszik kérdéseiket. A legjobbnak ítélt pályázók szériaérett termékek véglegesítésére és legyártására fordíthatják a vissza nem térítendő támogatást.

Speed dating részletei:

Az online Speed dating eseményt 2020.06.10-én rendezi meg az Ügynökség, melyre a  designlab@hfda.hu e-mail címre küldött levélben tudnak a gyártók és tervezők előzetesen regisztrálni.

Speed dating gyártói regisztráció határidő: 2020.05.25.

Speed dating tervezői jelentkezés leadása a megnevezett gyártóhoz: 2020.06.02.

Az online eseményen való részvétel regisztráció köteles, melynek részletei hamarosan külön hír formájában is elérhetőek lesznek a weboldalon.

Bővebb információt ITT olvashat.

A design LAB program pályázati kiírását ITT tlalálja.


Tetszett a cikk?