KKV Start Innováció

A Nemzeti Kutatás Fejlesztési Alap KKV Start Innováció címmel pályázatot hirdetett nem kutató jellegű kisvállalkozások számára. A felhívás célja a mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzése piacorientált innovációs projektjeik támogatásával. 

Mire lehet pályázni?

Mindarra, amitől a vállalkozása fejlődik, hatékonyabban működik. Ez lehet egy új szoftver, új munkatárs, egy új gép, egy tanfolyam stb. Minden tevékenységet lehet másként csinálni, hogy jobb legyen. Tehát nem kell, hogy a fejlesztés során egy új termék szülessen, a lényeg, hogy végeredményként a folyamatok jobban működjenek.

Önállóan támogatható tevékenységek:

  1. Innováció bevezetésére irányuló tevékenység
  2. Adaptív innovációs tevékenység
  3. Fejlesztési tevékenység

 Önállóan nem támogatható tevékenységek:

IV. Eszközbeszerzés

  1. Immateriális javak beszerzése
  2. Projekt koordinációs tevékenység

Ki pályázhat?

A Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyiséggel rendelkező mikro és kisvállalkozások, amelyek:

  • 113, 114, 116, 117 vagy 141 GFO kóddal rendelkeznek,
  • kettős könyvvitelt vezetnek,
  • nem tartoznak a KATA hatálya alá,
  • minimum 2 teljes (365 nap), lezárt üzleti évre vonatkozó jóváhagyott és közzétett beszámolóval rendelkeznek.
  • 2015 óta nem részesültek az NKFI Alap és/vagy GINOP3 és/vagy VEKOP4 forrásainak terhére támogatásban

Támogatási összeg

Támogatási kérelmenként az igényelhető támogatás összege minimum 10 millió Ft, maximum 20 millió Ft, mely vissza nem térítendő. Rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg: 12 milliárd forint.

A projekt megvalósításához előleg igényelhető. Az összes igényelt előleg legfeljebb a támogatás 75%-a. A támogatási összeg utolsó 25%-a csak a záróbeszámoló elfogadása után folyósítható.

 

A pályázat benyújtásának folyamatát leegyszerűsítették:

1. az NKFI Hivatal weboldaláról elérhető elektronikus felületen (kfivelemeny.nkfih.gov.hu) kitöltendő szakmai vélemény iránti kérelmek (üzleti tervek) benyújtása.

Itt az első körben egy 2-5 oldalas, megadott szempontok alapján megírt üzleti terv szerű beadvány kell benyújtani. Ebben kell megfogalmazni, hogy mit csinálna másképp a pályázó, mitől működne jobban a vállalkozása.

A szakmai vélemény iránti kérelmet a kfivelemeny.nkfih.gov.hu oldalon elérhető felületen történő bejelentkezést követően az ott megadott, a Felhívás 8. pontjában is rögzített értékelési szempontok figyelembevételével kell kitölteni.

A szakmai vélemény iránti kérelmek benyújtása 2020. június 19-én 12:00 óráig lehetséges.

2. A beérkező kérelmeket anonim szakértők megadott szempontok alapján értékelik, elvégzik a kockázatelemzését, rangsorolják és kiadják a szakmai véleményt.

3. Ha a bíráló bizottság érdekesnek találja a kérelmet, és támogatja, akkor kell a www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül elérhető on-line pályázati kitöltő programmal elkészített támogatási kérelmet benyújtani.

Tehát nem kell feleslegesen bajlódni a pályázati papírok kitöltésével, hiszen aki megkapja a támogatói véleményt, az biztosan pénzhez is jut.

Az elektronikus benyújtás határideje: 2020. augusztus 24. 16:00

4. A támogatási kérelmek jogosultsági értékelése és a végső döntés.

Bővebb információkat itt talál:

https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/kkv-start-innovacio-2020-111-kkv-start/palyazati-felhivas

A szakmai vélemény értékelési szempontjait a kapcsolódó dokumentumban találja meg!


Kapcsolódó dokumentum:


2020-111-kkv-start-palyazati-felhivas


Tetszett a cikk?