Fa- és bútoripari készségtanács

HOGY MIÉRT FONTOS EZ?

Hogy milyen ismeretekkel kerülnek ki a jövő faipari szakemberei a munkaerőpiacra, azt nagyban meghatározza az oktatás minősége. A változó világ kihívásaira a szakoktatás eddig csak részben adott válaszokat, az idei év azonban fordulatot ígér. Megjelent az új Szakképzési Törvény, melyben a fa- és bútoripar önálló ágazatként szerepel.

A szakképzés és felnőttképzés tartalmi szerkezetének folyamatos fejlesztését és korszerűsítését ezután olyan, a szektorban tevékenyen működő oktatási és gazdasági szakemberek alakíthatják, akik pontosan ismerik a hazai igényeket és lehetőségeket.

Büszkék vagyunk arra, hogy szövetségünk elnöke, Wilheim Gábor elfogadta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter felkérését a Fa- és Bútoripari Készségtanács szakmai munkájában történő, elnöki tisztségben való közreműködésre. Ezen felül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmailag megalapozott feltételeinek a szövetségünk által javasolt faipari vállalatok maradéktalanul megfeleltek, így az ÁKT jelentős részét tagjaink alkotják.


Kapcsolódó dokumentum:


butorszovetseg


Tetszett a cikk?