Kiskereskedelem, 2009. május

A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint a kiskereskedelmi eladások volumene 0,5%-kal mérséklődött az előző hónaphoz képest. A kiskereskedelmi eladások 47%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes, 15%-a az üzemanyag-, 13%-a a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-kiskereskedelmi üzletekben bonyolódott le; a többi üzlettípus együttes részesedése 25% volt.
A nem élelmiszer-kiskereskedelem változatlan áras forgalma az első öt hó -napban 6,7%-kal, májusban 8%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához mérten. 2009. májusban szinte az ösz-szes üzlettípus forgalma csökkent, csak az illatszer- és a használtcikk-üzleteké haladta meg az előző évit. A legnagyobb mértékben a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-üzletek, valamint a könyv-, újság-, papíráru-, és egyébiparcikk-üzletek eladásai maradtak el az előző év azonos havitól.
Folytatódott - az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító - gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásainak csökkenése Magyarországon: forgalmuk az év első öt hónapjában 29,5%-kal, májusban 36,3%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest.
 

hirdetés
p>

Tetszett a cikk?