Négy fokozat, tiszta erő, kompromisszumok nélkül

A két új Festool akkus fúró-csavarbehajtó zászlóshajó a bevált QUADRIVE PDC és DRC 18/4 elődmodellt váltja, elnevezésük QUADRIVE TPC és TDC 18/4. Mindkét újdonság erőteljes, 4 fokozatával tökéletesen fel van vértezve minden alkalmazáshoz. Jól átgondolt kapcsolási koncepciójának köszönhetően minden alkalmazáshoz a helyes forgatónyomatékot és fordulatszámot biztosítja.


Új zászlóshajó a felső osztályban: Az új Festool QUADRIVE TPC 18/4 akkus ütvefúró-csavarbehajtó.

Mindegy, hogy fában vagy fémben: az új QUADRIVE TDC 18/4 különlegesen strapabíró, szénkefe nélküli EC-TEC motorja pedig egyaránt kiemelkedően terhelhető és kitartó. Ugyanilyen erőteljes és sokoldalú az új QUADRIVE TPC 18/4 ütvefúró-csavarbehajtó, amely a hozzá kapcsolható axiális ütőművel falazatban történő fúrás során is brillírozik. Mindkét erőgép számos praktikus feltéttel kombinálható, a tökéletesen összehangolt tartozékok a legfelső kategória verhetetlen fúró-csavarbehajtójává teszik, a lehető legkülönfélébb alkalmazási lehetőségekkel. A csukló veszélyes kifordulása a gép hirtelen megakadásakor: ne féljen, az intelligens KickbackStop funkciónk minimálisra csökkenti annak kockázatát, hogy erre sor kerülhessen.


Új zászlóshajó a felső osztályban: Az új Festool QUADRIVE TDC 18/4 akkus fúró-csavarbehajtó.

NÉGY FOKOZAT, TELJES ERŐVEL

A robusztus 4 fokozatú fém hajtómű nem hagy kívánnivalót maga után, hatalmas erejével és magas fordulatszámával győz meg. Ennek során a nagyobb terheléseknek is probléma nélkül ellenáll. Okos: A teljesen optimalizált kapcsolási koncepció tetszőleges és gyors kapcsolást tesz lehetővé minden irányba. Az új TPC és TDC gépen minden fokozatból közvetlenül bármely más fokozatba lehet kapcsolni, mindenféle köztes lépcső nélkül. Ezzel idő takarítható meg, és a már amúgy is ergonomikus kezelést is okosan kiegészíti. A rögzített ütközők a kapcsolás során egyértelmű bereteszelést tesznek lehetővé, így igény esetén bármikor lehetséges a gyors visszakapcsolás. További kényelmi funkció, hogy rossz fényviszonyoknál a munkaterület optimális bevilágítását a hozzá kapcsolható LED-világítással lehet biztosítani.


Számos előtét, a tökéletesen hozzá igazított tartozékokkal teszi a TPC 18/4 és a TDC 18/4 gépet a legsokoldalúbb akkus fúró-csavarbehajtóvá.

A HAJTÓMŰ ÉS A MOTOR ÚJ ETALONT JELENT

Mindkét akkus csavarozó esetében a különösen erőteljes, szénkefe nélküli, és így hosszú élettartamú, legújabb generációs EC-TEC motor gondoskodik a maximális teljesítményről. Terhelés alatt még nagyobb nyomatékkal és fordulatszámmal nyűgöz le, és mint minden szénkefe nélküli Festool-motort, ezt is teljesen a Festool fejlesztette ki és gyártja németországi motorgyárában. Minden nagy átmérőjű csavarozási és fúrási munkát erőteljesen elvégez, de ugyanakkor lehetővé teszi a tiszta és gyors előrehaladást kisebb fúróátmérőknél is. A szénkefe nélküli EC-TEC motor kopásmentesen működik, az akkumulátor energiáját szinte veszteségmentesen alakítja át optimális teljesítménnyé. Emellett a digitális motorkezelés a leghosszabb élettartamot garantálja: mikroprocesszorok felügyelik és vezérlik a motor hőmérsékletét, feszültségét, valamint áramfelvételét, az elektronikát és az akkumulátort. A robusztus fém hajtóművel egyetlen munkahelyzetben sem maradnak beteljesületlen kívánságok: csavarozás akár 75 Nm nyomatékkal az 1. fokozatban és precíz fúrás 3600 ford./perc fordulattal a 4. fokozatban: az új TPC intelligensen alkalmazott erejével és precizitásával nyűgöz le. A hozzá kapcsolható axiális ütőművel (csak a TPC esetében) a falazatban olyan könnyedén fúr, mint a vajban. A 2. fokozatban az új erőgépek akár 40%-kal nagyobb nyomatékot adnak, mint az elődmodell PDC és DRC, így a 8 milliméteres csavar számára is teljes áthúzó erőt biztosítanak.


Ugyan duzzad az erőtől, mégis a kiváló markolatergonómia és rövid kialakítása révén a TPC 18/4 tökéletesen kézre áll


És ha a csavarozásnál veszélyes helyzet alakulna ki: az elektronikus KickbackStop funkció minimalizálja a kockázatot, hogy a fúró-csavarozó hirtelen megakadása a csuklót kicsavarja.


4 fogásos menü, kívánság szerint: A teljesen optimalizált kapcsolási koncepció tetszőleges és gyors kapcsolást tesz lehetővé minden irányba.

Mindkét erőgép számos praktikus feltéttel kombinálható, a tökéletesen összehangolt tartozékok a legfelső kategória verhetetlen fúró-csavarbehajtójává teszik, a lehető legkülönfélébb alkalmazási lehetőségekkel.


Az új QUADRIVE TPC 18/4 és az új QUADRIVE TDC 18/4 is nélkülözhetetlen segédeszköz az építkezésen.

RUGALMAS AKKURENDSZER INTELLIGENS TELJESÍTMÉNYHEZ

A 4,0 Ah kapacitású Li-HighPower Compact akkuegység az erő, a kompaktság és a kis súly ideális kombinációját biztosítja a nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz. A még nagyobb teljesítmény és hosszabb üzemidő érdekében az 5,2 Ah-s akkuegység a megfelelő választás különösen nehéz fúrási és csavarozási alkalmazásoknál.

A szénkefe nélküli EC-TEC motor kopásmentesen működik, az akkumulátor energiáját szinte veszteségmentesen alakítja át optimális teljesítménnyé. Emellett a digitális motorkezelés a leghosszabb élettartamot garantálja.

SOKOLDALÚ OSZTÁLYELSŐ

Számos előtét, a tökéletesen hozzá igazított tartozékokkal teszi a TPC és TDC gépet a legsokoldalúbb akkus fúró-csavarbehajtóvá – kategóriájában verhetetlen. Az intelligens FastFix csatlakozóval az előtét gyorsan, szerszám nélkül lecserélhető a rugalmas fúráshoz, csavarbehajtáshoz, sarokfúráshoz és sarokcsavarozáshoz. A mélységütköző és az excenteres előtét mélységhatárolt, illetve a szélekhez közeli csavarozást tesz lehetővé. A gyors szögbeállítás az új derékszögfeltétnél (AN-UNI) és az excenterelőtétnél (EX-UNI) is rendelkezésre áll, villámgyorsan elvégezhető a zöld gyűrű egyszerű elforgatásával. Ehhez a feltétet már nem kell leoldani a gépről.

KOMPAKT, MÉG NAGYOBB BIZTONSÁGGAL

Ugyan duzzadnak az erőtől, mégis a kiváló markolatergonómia és rövid kialakítás révén a két újdonság tökéletesen kézre áll. És ha a csavarozásnál veszélyes helyzet alakulna ki: az elektronikus KickbackStop funkció minimalizálja a kockázatot, hogy a fúró-csavarozó hirtelen megakadása a csuklót kicsavarja. Az optimalizált nyomatékállítás megakadályozza a nyomaték véletlen elállítódását. Ehhez jön még számos kényelmi funkció, például a robusztus és mindkét oldalra felszerelhető övcsat, és a fúró-csavarbehajtó oldalán biztonságos és mágneses bittárolást lehetővé tevő bittartó.


Az ingyenes Work-applikációval (iOS és Android), és egy Bluetooth akkuegységgel együtt a két akkus fúró-csavarbehajtó számos praktikus kiegészítő funkciót kínál.

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐ FUNKCIÓK A FESTOOL WORK-ALKALMAZÁSSAL

Az ingyenes Work-applikációval (iOS és Android), és egy Bluetooth akkuegységgel együtt a két akkus fúró-csavarbehajtó számos praktikus kiegészítő funkciót kínál: Így beállítható a LED-világítás fényereje és világítási időtartama. További praktikus tulajdonságok: A Work-alkalmazás segítségével a balkezesek átfordíthatják az R-L kapcsolót, így az jobbra forgásnál a gép jobb oldalán áll ki, és nem nyomja a balkezesek tenyerét. Emellett szoftverfrissítés is végezhető, szerviz esetén javítási megbízás indítható (az adott országban való rendelkezésre állás függvényében), és számos más funkció használható.


Mindegy, hogy fában, fémben, vagy a hozzá kapcsolható axiális ütőművel falazatban: az új QUADRIVE TPC 18/4 akkus ütvefúró-csavarozó különösen jól bírja a gyűrődést.

Az ingyenes Work-applikációval (iOS és Android), és egy Bluetooth akkuegységgel együtt a két akkus fúrócsavarbehajtó számos praktikus kiegészítő funkciót kínál.

Az IoT-funkció (jobb-bal átkapcsolás és LED-vezérlés), a Work-alkalmazás legújabb verziója 2021 második negyedévétől elérhető.

VERHETETLEN PÁROS

Az új TPC és az új TDC is nélkülözhetetlen segítőtárs az építkezésen. A szintén új TSC 55 modellel együtt minden munkahelyzetben verhetetlen páros keletkezik – mindegy, hogy fűrészel vagy csavaroz az ember. Az új QUADRIVE TPC 18/4 és QUADRIVE TDC 18/4 2022. februártól kapható a szakkereskedésekben.

További információkat weboldalunkon talál: www.festool.hu

Illusztráció: Festool GmbH


Kapcsolódó dokumentum:


negy-fokozat-tiszta-ero-kompromisszumok-nelkul


Tetszett a cikk?