Kompakt szívóerő kábel nélkül – Akkus szerszámokhoz tökéletesítve

Pormentesen akkumulátorral – így szól a Festool jelmondata 2022 őszétől. A Festool ugyanis ez év októberétől tovább bővíti 18 V-os termékskáláját két akkus kompakt elszívóval: a CTC MINI és a CTC MIDI modellekkel. Mindkét elszívó képes ötvözni a mobil, az egészséges és a pormentes munkavégzést. Akár mobil fűrészelési, csiszolási vagy fúrási alkalmazásról van szó, a kompakt szerelési elszívók tökéletesen illeszkednek a Festool 18 V-os rendszerébe. Még mobilabbá, függetlenebbé és pormentesebbé teszik a rendszert.

VISZLÁT POR! ÜDV EGÉSZSÉG! – CSATLAKOZÓALJZAT NÉLKÜL IS


CTC MINI akkus kompakt elszívó: kompakt szívóerő kábel nélkül – akkus szerszámokhoz tökéletesítve.


CTC MIDI akkus kompakt elszívó: kompakt szívóerő kábel nélkül – akkus szerszámokhoz tökéletesítve.

A CTC MINI/MIDI akkus kompakt elszívók szeretik a port és tökéletesen a Festool akkus szerszámokra vannak hangolva. Az akkus szerszámgép és az elszívó közötti tökéletes összjátékról az innovatív Bluetooth® automatikus indítás, vagy a praktikus távvezérlés gondoskodik. Az elszívó mindkettővel automatikusan bekapcsol az akkus szerszám indításakor. A 36 V-os turbinának és a 2 x 18 V-os akkumulátornak köszönhetően mindkét elszívó lenyűgöző, maximális elszívóerővel rendelkezik. Így alig maradnak el a vezetékes változatoktól. Mindkét akkus kompakt elszívó tökéletes választás a mobil fűrészelési, csiszolási és fúrási alkalmazásokhoz. A Festool mindkét akkus kompakt elszívót manuális tisztítással látta el. Így a kézi főszűrő- és szűrőzsák-tisztítással az elszívóteljesítmény gyorsan és egyszerűen helyreállítható, eltömődött szűrő vagy szűrőzsák esetén. Ez jelentősen növeli a maximálisan elérhető töltöttségi szintet. Alkalmazástól függően az elszívóteljesítmény három fokozatban állítható. Megfelelő fokozat kiválasztásával meghosszabbítható az akkumulátor üzemideje. Mindkét elszívóhoz sima, rugalmas elszívótömlő tartozik: rendkívül robusztus, különösen rugalmasan kezelhető, s lágyan átsiklik minden él felett. Kúpos geometriája fokozott elszívóteljesítményt biztosít.

ELBOTLÁSMENTES, FÜGGETLEN MUNKAVÉGZÉS

Mobilabb már aligha lehet: kompakt kialakítás, csekély súly, akkumulátor a kábel helyett. A kétakkus kompakt elszívó lesz az új kísérője a mindennapokban, csatlakozóaljzatoktól függetlenül. Akár mobil fűrészelési, csiszolási vagy fúrási alkalmazásról van szó, a kompakt kialakítás és a csekély súly tökéletes partnerré teszi ezeket a szerszámokat minden munkanaphoz. A belül elhelyezett, nagyméretű tömlőtartó leegyszerűsíti az elszívótömlő tárolását, egyúttal gondoskodik a biztonságos és tiszta szállításról is. Négy akkumulátorral és az új TCL 6 DUO gyorstöltő berendezéssel a megszakítás nélküli munka mostantól a legtöbb akkumulátoros alkalmazás során lehetséges. Az új energiakészletekben minden praktikusan elhelyezhető és gyorsan feltölthető: akkumulátorok, gyorstöltő berendezés a Systainer³-ben. Ideális kiegészítői az akkus elszívóknak – és a szintén újdonságnak számító, 2022 szeptemberétől kapható KSC 60 akkus gérvágóknak. Az energiakészletek minden alkalmazáshoz rendelkezésre állnak, s természetesen kompatibilisek a Festool 18 V-os termékcsaládjával. A Festoolnál pedig a már megszokott módon minden összeillik: elszívó, sima elszívótömlő, akkus szerszám, T-LOC Systainer-csatlakozó. Így a rendszer minden elemében tökéletes – hiszen a gondtalan mindennapok érdekében az új akkus kompakt elszívót, a töltőberendezéseket és az akkumulátorokat is teljes biztonságban tudhatja az átfogó Festool szervizszolgáltatások révén.


Elszívóteljesítményével győz meg: hasonló teljesítmény, mint a vezetékes elszívó esetén a 36 V-os turbinának és a 2 x 18 V-os akkumulátornak köszönhetően.


Erőteljes szívás: A vezetékes változathoz hasonló teljesítmény a 36 V-os turbinának és a 2 x 18 V-os akkumulátornak (4,0/5,2/8,0 Ah) köszönhetően. Ezért tökéletes a mobil fűrészelési, csiszolási vagy fúrási alkalmazásokhoz.


Műszaki adatok

Az új CTC MINI/MIDI kompakt elszívók 2022 októberétől kaphatók a szakkereskedésekben. Ezek a tartály/ szűrőzsák térfogatában, méreteikben és porosztályukban különböznek egymástól. A CTC MIDI L és M porosztályban elérhető. További információkat a www.festool.hu weboldalon talál.


Praktikus távvezérlés: ha az elszívót közvetlenül az elszívótömlőn elhelyezett távvezérlővel kapcsolja be, megtakaríthatja az utat az elszívóig. Ideális megoldás a köztes takarítási munkákhoz.


Három fokozatban szabályozható elszívóteljesítmény. Az alkalmazástól függően kiválasztható a megfelelő fokozat, ami meghosszabbítja az akkumulátor üzemidejét.


Beépített Bluetooth® technológia: ideális együttműködés a Festool akkus szerszámokkal. Kényelmes és gyors: az elszívó automatikusan bekapcsol a Bluetooth® akkuegységen keresztül.


Négy akkumulátorral és a TCL 6 DUO gyorstöltő berendezéssel a legtöbb akkus alkalmazásban megszakítás nélkül végezhető a munka.

Az új CTC MINI/MIDI kompakt elszí- vók 2022 októberétől kaphatók a szakkereskedésekben. Ezek a tartály/ szűrőzsák térfogatában, méreteikben és porosztályukban különböznek egy- mástól. A CTC MIDI L és M porosz- tályban elérhető. További információkat a www.festool.hu weboldalon talál.


Kapcsolódó dokumentum:


kompakt-szivoero-kabel-nelkul


Tetszett a cikk?