A fogak birodalmában

A Hannoverben, május 15-19. között megrendezendő, nemzetközi LIGNA 2023 kiállításon mintegy 1500 cég képviselteti magát. A 132 ezer négyzetméternyi kiállítási területen a fafeldolgozás minden egyes momentumával kapcsolatban – a kitermeléstől a felületkezelésig – innovatív megoldásokkal várják az érdeklődőket. A rendezvény lehetőséget biztosít élő bemutatókra, tehát nem csak a gépek és szerszámok, hanem a termékek és szolgáltatások minden szempontját lefedő teljes megoldásokkal is megismerkedhet a látogató.

Az AKE standjánál izgalmas szerszámfejlesztéseknek lehetnek szemtanúi az érdeklődők. A panelméretező gépeken történő ipari vágáshoz egy új fűrészcsalád – Boardline – mutatkozik be. A termékcsalád tartalmazza a Boardline Type 0024 és a BoardlinePro+ Type 0324 fő fűrészeket, valamint a 0026B típusú vágót, amely mindkét fő fűrészhez használható. A bevont és bevonat nélküli fa alapanyagok, HPL vagy multiplex, nagy mennyiségben és kiváló vágási minőséggel feldolgozhatók. A körfűrészlapokon fejlett foggeometriát alkalmaznak. A stabil alaptestek egyenletes futást garantálnak. Minden típus akár 17-szer újra élezhető.

 A 2.0 gyémántmaró forgácstér kialakítását optimalizálták és javították a forgács-elszívást. Az új termékszériát különösen stabil VHW-alaptesttel egészítették ki a sima futás és a nagyobb ellenállóképesség érdekében az olyan igényes anyagokban, mint a tömörfa és a rétegelt lemezek.  

A bemutató másik része a Lamello Clamex rendszeréhez kapcsolódó tömör keményfém és DP oldalmarók. Mindkettő hosszú élettartamra tervezett, célzott forgácseltávolítást kínál.

A CNC megmunkálóközpontokban használható nagy pontosságú befogótokmány speciális, porálló anyával is kapható. A pormentes kialakítás előnyei: elkerülhető a befogópatron szennyeződése, könnyű befogás és leválasztás, nincs szennyeződés miatti kiegyensúlyozatlanság. Az új bélés különösen alkalmas nagy mennyiségű finom porhoz, például MDF-lapok, gipsz- vagy cementkötésű és szálerősítésű anyagok megmunkálásakor.

Forrás: dds


Tetszett a cikk?