A Mafell bemutatja az új LO 55 routert

A Mafell bemutatja a teljesen megújult LO 55 maróját. A jól átgondolt, robusztus és szerszámmentes szorítórendszerben az okosan alkalmazott technológia és a széleskörű tartozékok biztosítják a tiszta marási eredményt. Számos műszaki újítással a mindennapi munkát kívánják megkönnyíteni a műhelyben vagy az építkezésen.

A Mafell a hannoveri Lignán mutatta be az új, 1100 W-os LO 55 marógépet. A gyártó szerint a szerszám nélküli marócsere és a Permafix magassági rögzítés sokszorosára csökkenti a beállítási időt. Számos funkcióval – mint például a gyors beállítás, az intuitív kezelés, az ErgoBalance koncepció és az új Mafell IPC digitális elektronika deboost funkcióval – lényegesen megkönnyítik a szakemberek munkáját.
 

A szerszámcsere egyszerűvé vált

A felsőmarókon gyakran több munkalépésben, valamilyen mellékelt szerszám segítségével tudunk szerszámot cserélni. Az új marón a szerszámházba integrált szorítókar gondoskodik arról, hogy a maró szerszám nélkül is cserélhető legyen: egyszerűen nyomja le a kart, cserélje ki a marót szerszámot és hajtsa vissza a szorítókart.
 

Biztonságosan rögzített

Az LO 55-ön a marási mélység tartósan rögzített a Permafix bilinccsel, amely egy gombnyomással oldható. A marási mélység a ház oldalán 55 mm-es mélységig biztonságosan beállítható, meghatározott erővel és a skálán meghatározott pályán. Az ismétlődő marási mélységek lépcsős ütközővel rögzíthetők.
 

A gép használata a legextrémebb helyzetekben

A Mafell Ergo Balance koncepciója számos funkciót tartalmaz az LO 55-ben. A ház formája úgy lett kialakítva, hogy egyáltalán ne zavarja a felhasználót a munkájában. A marószerszámok cseréjéhez vagy a másolóbetétek beillesztéséhez a maró biztonságosan az oldalára helyezhető vagy fejjel lefelé fordítható – ingadozás és a munkadarab vagy a szerszám sérülése nélkül. A lapos alaplap stabil állványt és markolathelyzetet kínál, amely megakadályozza a billenést. Az ergonomikus fogantyúpozíció, valamint a konstruktív rezgéselnyelés a vezetősínen végzett munka során csendes és biztonságos vezetést tesz lehetővé.
 

Intelligens technológia a lenyűgöző eredményekért

A precíziós és időtakarékos kezelés mellett az új digitális elektronika pontos és megbízható. A Mafell Intelligens teljesítményszabályozása (IPC) vezérli a lágyindítást, a terhelés alatti állandó fordulatszámot (10 000 – 24 000 min-1), a túlterhelés elleni védelmet és az újraindítás elleni védelmet. A deboost funkcióval a marás közbeni teljesítmény 30%-kal csökken. Ez elkerüli a nem kívánt égési sérüléseket a marás során. Mindezt használat közben, így a routert nem kell ki- és újra bekapcsolni.


www.mafell.de


Tetszett a cikk?