A Metabo bővíti a kereszt- és gérvágó fűrészek kínálatát

A nürtingeni székhelyű, elektromos kéziszerszámokat gyártó Metabo három új akkumulátoros szerszámmal bővíti az M-osztályú kereszt- és gérvágó fűrészkínálatát, s négy új modellt vezet be a hálózati gépek terén a 216, 254 és 305 mm átmérőjű fűrészlapokhoz.

Az M-osztály a mobilitást jelenti – a készülékek kompaktak, könnyűek és könnyen szállíthatók. – A hálózati gépekhez hasonlóan most is minden professzionális felhasználó számára megtalálható a megfelelő akkumulátoros kereszt- és gérvágó fűrész kínálatunkban: a KGS 18 LTX BL sorozat három különböző méretben – 216, 254 és 305 mm-es fűrészlappal kapható – mondja Leonard Sautter termékmenedzser. – Az erős, kefe nélküli motorral, valamint a nagy teljesítményű Metabo elektronikai rendszerünkkel, akkumulátorcsomagjainkkal és speciális fűrészlapjainkkal kombinálva ezek a készülékek ugyanazt a vágási élményt nyújtják, mint egy vezetékes gép – mindössze egyetlen 18 voltos akkumulátorral. Egy akkumulátortöltéssel a felhasználók reggeltől estig fűrészelhetnek.

A négy utódmodell – a húzó funkció nélküli KS 216 M, valamint a húzó funkcióval rendelkező KGS 216 M, 254 M és 305 M – az akkumulátoros gépekhez hasonlóan Precision Cut Line-nel is elérhető. A korábban használt egysoros lézer helyett most minden új kereszt- és gérfűrészen egy LED-es lámpa található. Vonal mutatja a fűrészlap fogszélességét – és ezzel a pontos vágási vonalat. További előnye, hogy a fűrészlap szélesebb vagy vékonyabb fűrészlapra cserélésekor a felhasználónak korábban mindig be kellett állítania a lézert, hogy pontos vonalat kapjon. A Precision Cut Line, röviden PCL-nek köszönhetően nincs szükség kalibrálásra. Ezenkívül a vágási vonal mindkét oldalról látható.

Az új akkumulátoros és vezetékes gépek könnyűek és kényelmesek. Kis súlyának köszönhetően a felhasználók könnyedén egy kézben hordozhatják az összes gépet, beleértve a KGS 305-öt is.


www.metabo.com


Tetszett a cikk?