A Masterwood bemutatja az XY 430 L típusú táblafelosztóját

A Masterwood új XY 430 L típusú gépével több, különböző méretű panelt lehet egyszerre megmunkálni, ezzel jelentősen csökkentve a munkaciklusokat. Ezt három, egymástól függetlenül mozgatható szorítófogó-csoport teszi lehetővé.

Az ütköző oldalon elhelyezett kétanyagú, duplaujjas szorítófogó a többi szorítófogótól függetlenül vezérelhető X irányban. Ez a különálló csúszka automatikusan a 150 mm-rel a nulla vonal mögött és 650 mm-rel a szán nulla vonala előtt helyezkedik el. A harmadik, negyedik, ötödik és hatodik anyagú duplaujjas szorítófogó is Y irányban vezérelhető. Ez az innováció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyidejűleg két különböző hosszúságú panelcsíkot fűrészeljen a Masterwoodon. Ezen kívül a második szalagot mindig optimálisan tartja a pozicionáló szorítófogó.

Az XY 430 L másik innovációja a második, önállóan vezérelt anyagtoló. Ez a csúszka a következő panelt, vagy a következő panelcsomagot pozícionálja az emelőasztaltól a vágási vonal felé, míg a főcsúszka az előző vágási terv utolsó fűrészvágásait dolgozza fel. A vágási terv feldolgozása után a főszán mind a tizenegy anyagból készült duplaujjas bilincse pneumatikusan megemelkedik a gyors újratöltés érdekében.

A gép főbb jellemzői: vágóvonal, szabályozott nyomás, kettős görgős lapigazító, 18,5 kW-os motor, szabályozott magasságú fűrészlap horony funkcióval, gyorscsere rendszer a fő- és vágófűrészlapokhoz, 115 mm vágási magasság, kerek rúdvezető a vágóvonaltól balra és jobbra, a fűrészegység előtolási sebessége akár 150 m/perc fűrészelési módban, az anyagtoló előtolási sebessége 25 m/percig előre és 95 m/percig cserébe.

Annak érdekében, hogy a felhasználó számára optimális munkafolyamatot biztosítson, a Masterwood által kifejlesztett vágásoptimalizáló szoftver nyitott importálási felülettel rendelkezik az összes általános iparági programhoz.


Forrás:  www.masterwood.com
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=_79BZpzCmLE

 


Tetszett a cikk?