A profilozás maximalistája

A Leitz PowerKnife System (PKS) ezen célok elérésére került kifejlesztésre. Az akár 240 mm szélességű profilozószerszám kialakításának köszönhetően képes a modern gépek által megkövetelt 12 000 1/perces fordulatszámú megmunkálásra, amelyekkel akár 50 méter/perces előtolás mellett is kiváló felületi minőség érhető el.
A cserélhető lapkás keményfém profilkés pontos élkörfutása a speciális kialakításnak (5 vagy 6 db pozicionáló borda) köszönhetően könnyen beállítható akkor is, ha a késeket a szerszámtestből kiveszik. A 1,8 mm távolságra lévő bordák 5-6 alkalommal történő emelésével akár 10,8 mm késmagasság-állítást tesz lehetővé, ami kb. 40 élezési lehetőséget rejt magában.

A késmagasság állítása a bordáknak köszönhetően
10,8 mm

A PKS-rendszerű profilozó további kiemelkedő tulajdonságai közé tartoznak, hogy az 50, 60, illetve 70 mm-es választható késmagasság lehetővé teszi az akár 33 mm-es profilmélységet is. A forrasztott lapkás késekkel szemben a PKS-rendszerű, keményfém késes profilozó lényegesen jobb profilhűséget, állandó élkörátmérőt biztosít. A negyvenszeri élezés a pontos, gyors késpozicionálás miatt a PKS profilozószerszámok a korszerű többfejes gépek hatékony szerszámai lehetnek.


Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900, www.leitz.hu


Tetszett a cikk?