Ívekre hangolva

A berendezés vastag és vékony élanyagok felragasztására egyaránt alkalmas (0,4–3 mm), íves munkadarabok esetén manuális üzemmódba kell állítani a gépet, ehhez a végálláskapcsolót el kell süllyeszteni, mivel az élanyag továbbítása, valamint annak végvágása a lábpedállal vezérelhető. A lábpedálra lépve megtörténik az élanyag behúzása. A lábpedálra való ismételt rálépés a végvágást eredményezi.

ForKa 300S íves élzáró
Munkadarab vastagsága: 8–50 mm
Munkadarab szélessége: min. 30 mm
Munkadarab hossza: min. 200 mm
Élanyag vastagsága: 0,4–3,0 mm
Élanyag előtolása: 0–10 m/perc
Belső rádiusz: 25 mm
Elektromos bekötés: 230 V
Összteljesítmény: 3,0 kW
Ragasztótartály fűtési telj.: 2,7 kW
Pneumatikus csatlakozás: 6 bar
Helyigény: 1000x700x875 mm
Súly: 260 kg

Az egyenes munkadarabok a legegyszerűbben automatikus üzemmódban munkálhatóak meg. Azt követően, hogy egy munkadarab a végálláskapcsolóval érintkezik, megtörténik az élanyag behúzása. Miután a munkadarab elhagyja a végálláskapcsolót, automatikusan megtörténik az élanyag levágása. Az élanyag továbbítása 0 – 10 m/perc előtolási sebesség között fokozatmentesen szabályozható. A géphez több kiegészítő opció is rendelkezésre áll, ilyen például a felső leszorítóegység, amely megakadályozza a nagyobb munkadarabok lebillenését. Szűk rádiuszú íves munkadarabok esetén egy hőlégfúvó is felszerelhető, ezzel elkerülhető az élanyag megtörése, ill. kifehéredése. A felmelegítésnek köszönhetően az élanyag ráadásul könnyebben is illeszkedik az adott formához. Kívánságra FELDER előtoló- berendezés is felszerelhető.

A FELDER ForKa 300S íves éllezáró gép ideális kiegészítője az FK 300 élmaró. A FELDER FK 300 élmaróval a túllógó élanyagot egyidejűleg alul és felül is szintbe lehet marni. Alapkivitelben az élt 2 mm-es rádiusszal marja le, egyenes és íves munkadaraboknál egyaránt. A munkadarab vastagságát a kézikerék és az óra segítségével lehet a géphez igazítani. Az alsó maró az alapszerszámra van beállítva, viszont magasságban szintén beállítható. A két marófej között található egy letapogatókerék. Ez az élanyag vastagságának megfelelően egy gombcsavar segítségével beállítható. A két marófej fordulatszáma az élanyag fajtájától és minőségétől függően fokozatmentesen 4000 – 18 000 1/perc között beállítható.
Íves munkadarabok esetén az ütközősínek ütközőstoplikkal helyettesíthetőek. Az ütközősínek könnyedén eltávolíthatóak.

FK 300 élmaró
Munkadarab vastagsága: 16–55 mm (rádiuszmarásnál)
Munkadarab vastagsága: 12–55 mm (szintbemarásnál)
Munkadarab szélessége: min. kb. 30 mm
Élanyag vastagsága: 0,4–3,0 mm
Belső rádiusz: min. cca. 50 mm
Fordulatszám: fokozatmentesen 4000–18 000 U/perc
Elektromos csatlakozás: 230 V
Helyigény: 1000x700x900 mm
Súly: 250 kg

Továbbiakban ütközőként a marók között elhelyezkedő letapogatógörgő szolgál. Amennyiben a munkadarab végtelen (pl.: egy kör), abban az esetben a felső marófej felemelhető, és a munkadarab betolható. Egyenes munkadarabok a legegyszerűbben az egyenes felfekvő és ütközővonalzók segítségével válnak megmunkálhatóvá. Ezek biztosítják az egyenes munkadaraboknak a legmegfelelőbb felfekvési felületet. Az ütközővonalzók megvezetésével egyszerűen csak be kell tolni a munkadarabot.


Felder-Group Hungária Kft.
8330 Sümeg, Eitner u.
Tel.: 87/510-770.
www.felder.hu


Tetszett a cikk?