Erőteljes és precíz vágás | bármilyen ívről is legyen szó

A rendszertartozékok nagyon sokoldalúvá és rugalmassá teszik a CARVEX-et. A megfelelő fűrészasztallal a ±45°-os vágások is precízen és gyorsan kivitelezhetőek

Kicsi, de erős és fordulékony

Az energiatakarékos EC -TEC motor az új meghajtással nagy erőt és egyedülálló 80 százalékos hatékonyságot kölcsönöz a CARVEX-nek. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos szúrófűrészekhez képest akár 20 százalékkal több felvett teljesítmény jut el ténylegesen teljesítményként a fűrészlapig. Az eredmény: kiemelkedően gyors fűrészelés, akár 2 méter percenként. Ezzel a teljesítménnyel az új szúrófűrészek minden kanyart gond nélkül bevesznek. Az új fejlesztésű fűrészlap-megvezetés garantálja a könnyed ívmeneti viselkedést és a precíz vágást.

Könnyű és rugalmas

A CARVEX akkumulátoros verziója mindössze a 2,3 kg-jával érezhető súlyt takarít meg. De nem spórol a teljesítménnyel: erős, gyors és precíz – csakúgy, mint a kábeles verziók. A lítiumion akkumulátornak és az EC-TEC motornak köszönhetően az új meghajtással például egyetlen töltéssel megszakítás nélkül képes nyolcméteres vágásra konyhai munkalapban. A kábeles verzió a maga 1,9 kg-jával még könnyebb, ezzel a világ legkönnyebb profi szúrófűrésze. Meggyőzőek a részletmegoldások is, mint például a stroboszkóplámpa, mely tökéletes megvilágítást biztosít minden helyzetben, optikailag állónak mutatva a fűrészlapot, megkönnyítve ezzel a fűrészlap vágóélen való vezetését. A mindkét oldalon elhelyezett ki-/bekapcsoló gondoskodik a kényelmes munkavégzésről – legyen az ember bal- vagy jobbkezes, dolgozzon akár alulról vezetve a fűrészt.

A CARVEX a rendszerben

A CARVEX egy újabb láncszem a Festool-rendszerben. Az akkumulátoros kivitelek bármilyen Festool akkus fúró-csavarbehajtó akár más típusú akkumulátoraival is üzemelnek: a C 12, T 12+3, T 15+3 modellektől kezdve a TDK-családig, akár NiCd vagy NiMH típusúval is, 10,8-tól 15,6 voltig.

Különösen könnyű és kezes, precizitása és ívmeneti viselkedése kiemeli versenytársai közül


2010. május végén kerülnek az üzletekbe a Festool új szúrófűrészcsaládjának, a CARVEX-nek a kábeles verziói, majd a nyár folyamán követik a Li-ion akkumulátoros verziók, mindkettő elérhető lesz markolatfogantyús vagy vasalófogantyús kivitelekben. Elnevezések: PSC 400 (markolatfogantyú + akku), PSB 400 (vasalófogantyú + kábel), PS 400 (markolatfogantyú + kábel) és PSBC 400 (vasalófogantyú + akku)

Faanyagok, fém- vagy érzékeny felületek fűrészelése – a CARVEX-szel és az öt különböző futófelülettel ez gond nélkül lehetséges. Villámgyorsan és szerszám nélkül cserélhetjük a választékból a feladathoz legjobban megfelelő futófelületet. A megfelelő fűrészasztallal még a ±45°-os vágások is precízen és gyorsan kivitelezhetőek. Az integrált skálával rendelkező körkivágóval akár 3 méteres átmérőjű kör is pontosan vágható.

Az új fejlesztésű körkivágóval 34 mm és 1,5 m közötti rádiusszal rendelkező ívek is kivághatók


Az új stroboszkóplámpa forradalmi megoldás. Tökéletes megvilágítást biztosít minden helyzetben, optikailag állónak mutatva a fűrészlapot, megkönnyítve ezzel a fűrészlap vágásvonalon való vezetését

A szúrófűrészlapok széles választéka még sokoldalúbbá teszi a fűrészelést az új szúrófűrészekkel. Természetesen az új CARVEX illeszkedik a CMS kompakt modulrendszerbe, a vezetősínrendszerbe és bármely elszívómobilhoz csatlakoztatható. Mindent egybevéve: egy tipikus Festool rendszertermék, ahol a komponensek tökéletesen összehangolva egymásra épülnek.

CARVEX – „Made in Germany“

Mint minden más Festool-termék, a CARVEX is kizárólag Németországban készül.

A www.festool.hu oldalon további információt olvashat a CARVEX-családról és egy videót is megtekinthet.

Az új Festool szúrófűrész-generáció – mely elérhető kábeles vagy akkumulátoros kivitelben – kiemelkedik erejével, a tökéletesen precíz vágással, alacsony súlyával és ergonomikus kialakításával. Utóbbival el is nyerte a nemzetközi iF Design Award 2010 kitüntetését. A CARVEX PSC 400-as, tehát a markolatfogantyús és akkumulátoros kivitel ezen felül elnyerte az iF Design Award 2010 arany díját is.


Tooltechnic System Kft.
1186 Budapest, Besence u. 8.
Tel.: 1/297-1350.
www.festool.hu


Tetszett a cikk?