Az AEG új | kombi felsőmarója

Az új gépek közül a legérdekesebb, a legsokoldalúbb az MF 1400 KE típusjelű kombi felsőmaró. De mitől kombi ez a gép? Miért mondjuk, hogy az MF 1400 KE egy kombi felsőmaró?
A különböző anyagok marása során a munka alapvetően kétféle lehet: mintát marhatunk az anyag felületére, ami besüllyesztő marással lehetséges, illetve megmunkálhatjuk az anyag szélét, formát, mintát adhatunk az anyag szegélyének, ez a szegélymarás. Az új gép szállítási terjedelme pedig két vázt tartalmaz: egyet a szegélymaráshoz, egyet pedig a süllyesztő maráshoz. A szegélymaráshoz való váz használata esetén a marási mélység fix, hogy az anyag szegélyét egyenletesen marhassuk, a besüllyesztő váz alkalmazásakor pedig a marószárat az előre beállított mélységig süllyeszthetjük az anyagba. A hatékony marásról a fordulatszámot terhelés alatt is szinten tartó konstans elektronikával ellátott 1400 W-os motor gondoskodik. A gép hirtelen indulása a lágyindítással kerülhető el, a különböző anyagok ideális marását, illetve a különböző átmérőjű marószárak ideális használatát pedig a fordulatszám előzetes beállítását (10–23 ezer ford/perc között) lehetővé tévő elektronika biztosítja.
A marógépek használatánál nagyon fontos a precizitás, hiszen a felületeken akár néhány tized milliméteres szintkülönbség is észrevehető. A fokozatos és precíz beállítást az MF 1400 KE esetében összesen hatféle kar, távtartó rúd, beállítócsavar és rögzítő biztosítja.
Az új géppel a munka nem csupán hatékonyan és precízen, de kényelmesen is végezhető. A marási vonalat beépített LED-fény világítja meg, és a kényelmes marócserét szolgálja a gép tetejének lapos kialakítása és gumírozása: a gép egyszerűen a tetejére állítható és szilárdan áll, amíg a szerszámot ki nem cseréltük. Úgyszintén a kényelmes munkavégzést szolgálja a géppel együtt szállításra kerülő ovális alaplap, amellyel a gép az élek marásánál biztosan és egyidejűleg kényelmesen tartható.

Technikai adatok
Befogógyűrű kapacitása: 6/8/12 mm
Beszúrás kapacitása: 64 mm
Üresjárati fordulatszám: 10 000–23 000 ford./perc
Súly: 5,7 kg
Cikkszám: 4935 4118 50

Az új gép gazdag szállítási terjedelemmel kerül forgalomba: a már említett ovális alaplap mellett kör alakú alaplap, 6 és 8 mm-es befogópatronok, két kulcs, 5 db központosító, 3 db porelszívó adapter és párhuzamvezető található a dobozban. És hogy a sok tartozék mindig kéznél legyen, a szállítási terjedelmet praktikus építőipari táska egészíti ki.
Összefoglalva: erős motor, konstans- és vezérlőelektronika, számos kényelmi szolgáltatás és gazdag szállítási terjedelem – ráadásul a szénkefék a gép tetejéhez közel elhelyezett borítófedelek eltávolítása után egyszerűen cserélhetők. Mindezek alapján az AEG új MF 1400 KE típusú kombi felsőmarója a legjobb választás a faipari szakemberek számára.


www.aegpowertools.hu


Tetszett a cikk?