Az MP220 többcélú gyalu-maró-szélező gép

A Wood-Mizer MP220 famegmunkáló gép hatékonyan ötvözi egy gépben a marást, a gyalulást és a szélezést – ezzel időt takarít meg, valamint csökkenti a fajlagos költségeket.

Az MP220-ast padlóburkolatok, panelek és koronadarabok gyártására tervezték, méghozzá úgy, hogy kevesebb idő alatt alacsonyabb költségek mellett lehessen vele dolgozni.

A géptestben két szerszámtengely található. Az egyikre 280 mm átmérőjű szélező körfűrészlapot szerelhetünk 35 mm-es furattal. A másik tengely két funkciót kapott. Normál esetben gyalukést fogathatunk bele 410 mm hosszúságban, éklécek segítségével. A gyalukéseket kiszerelve 20 mm-es kiállású profilkéseket fogad. Ezzel nagy szélességű profilmarás válik lehetségessé. Akár íves falburkolatokat, vagy tagolt profilléceket is gyárthatunk így.

A gyalutengely és a körfűrészegység egyidejű használatával egy menetben szélezhetünk és vastagolhatunk. A vastagolás 410 mm szélességben és 240 mm vastagságban történhet. A teljes kapacitás eléréséhez a fűrész aggregátot ki kell szerelni. A csere gyorsaságát a konstrukciós kialakítások szavatolják.

Az egy oldali szélezés 75 mm-es anyagvastagságig lehetséges.

A behordó asztal felett helyezték el a vezérlőpanelt. Ez lehetővé teszi az MP220 gép egyszerű kezelését. Az ergonomikus kézi hajtókar és a részletes skála megkönnyíti a vastagsági beállítások elvégzését marás és gyalulás esetén is. Az öntöttvas gépasztal kapott egy vendégasztalt is, hogy a szélezés során az anyagok behelyezése még biztonságosabb és könnyebb legyen.

Az MP220-ast egy 3,2 kW-os villanymotor hajtja. A gyalukés 6000 fordulat/perc fordulaton működik, sima felületet biztosítva a végterméken, kevés energiát fogyasztva és kevesebb zajt generálva.

Az MP220 állandó 5 m/perc előtolási sebességgel működik (ECO változat). Opcionálisan kérhető a fokozatmentesen változtatható 2-12 m/perc előtolómű (PRO változat).

A megfelelő elszívásról összesen három elszívási pont gondoskodik. Kettőt a gép felső burkolatába integráltak, egyet pedig az asztal alsó részébe.

Az MP220 könnyű (195 kg) és kompakt. Kerekekkel is felvértezhető, így a munkavégzés helyére szállítható.

A Wood-Mizer a géphez számos profilkést és körfűrészlapot biztosít, melyekkel a gép maximálisan kihasználható.

A könnyű használat, a megfizethető ár és a kétéves garancia révén az MP220 többcélú famegmunkáló optimális választás azoknak, akik diverzifikálni kívánják termékpalettájukat és növelni szeretnék a termékeik értékét. A sokoldalúság miatt az MP220 minden faipari és asztalos üzemben elengedhetetlen eszköz.

Az ajánlatkéréshez és további információ érdekében kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi Wood-Mizer képviselővel!

 

WOODMIZER HUNGARY Kft.
2921 Komárom, Szőnyi út 67.
+36 34 346 255
+36 20 915 9463
woodmizer@woodmizer.hu
www.woodmizer.hu

 

 


Tetszett a cikk?