Új helyen: a Ligno Novumon az asztalosverseny!

A Ligno Novum első napján tíz órakor kerül megrendezésre a Magyar Asztalos Tanulmányi verseny első fordulója, melyen 46 csapat képviseli az ország asztalos szakközép- és szakmunkás iskoláit. A soproni Faipari Karral történt megállapodásnak köszönhetően a feladatok összeállításában idén már az egyetem szakemberei is részt vesznek.
Az első forduló eredményhirdetése még aznap délután a feladatok kiértékelését követően meg is fog örténni. 

Az írásbeli vizsga ideje alatt a felkészítő tanárok az átalakuló szakképzésről szóló előadáson vehetnek részt, illetve az OASZF szakemberei fogják őket segíteni a vásári újdonságokban való kiigazodásban..
Az asztalos versenyhez szorosan kapcsolódóan végzős tanulók vizsgaremekeinek kiállítása is fokozza majd a hangulatot a B. pavilonban, ahol az ország középiskoláiban készült remekek kerülnek majd reflektorfénybe egy reprezentatív metszetét adva az oktatás helyzetének, a hazai utánpótlás minőségének.

Mesterremekek olimpiája

Idén egy sajátságos, remélhetőleg népszerű versenyt is meghirdet a Magyar Asztalost kiadó és a Ligno Novumot szervező XMEDITOR. Valamennyi, a szakma bármely ágát oktató iskolának felajánlja, hogy az évek, évtizedek során a végzősök munkáiból összegyűlt mesterremekeket kiállíthatják.
Ezúttal nem az egyes tárgyak alkotói, hanem az iskolai közösségek versenyezhetnek a megtisztelő „Mesterremekek Bajnoka” címért. Mint az olimpiákon, minden induló olimpikonként szerepelhet. A dobogó felső fokaira azok az iskolák állhatnak fel, amelyek a szakmai zsűri értékítélete szerint a legszebb, legértékesebb közös gyűjteményt állítja ki.Felhívjuk tehát a szakiskolákat, hogy jelentkezzenek az XMEDITOR kapcsolati címén, nevezzenek a Mesterremekek Olimpiájára, egyúttal jelezzék, hogy körülbelül mekkora (természetesen ingyenes) kiállítói területre van igényük.
Meglepetésvendégként tervezzük a a világ legjobb asztalosipari tanulójának, László Attilának a zsüribe való felkérését. Délután faipari sikertörténeteket mutatunk be.

További információk:
Winkler Ákos, winkler.akos@xmeditor.hu


Tetszett a cikk?