EVOLUTION a vertikális CNC-központ

A 7405-ös Holz-Her egy zseniális CNCmegoldás, amely kevesebb, mint 5 m2 alapterületen, a műhely egyik szegletében megbújva egy megfogással elvégzi a munkadarab komplett formatálását mind a 4 munkadarab élen, felületi marásokat, beleértve a hajlított marásokat, például a frontok esetében, és amennyiben szükséges a komplett furatolást, zárhelymarásokat és még a nútolást is dalolva elvégzi.

A CNC egyik lényeges eleme a vákuumos munkadarab-rögzítés, ahol a szabadalmaztatott vákuumpapucsos rögzítés automatikusan áll rá a munkadarabra, tökéletes rögzítést biztosítva a négyoldali megmunkáláshoz. A CNC maximálisan 3500x920 mm nagyságú alkatrész megmunkálására alkalmas, maximálisan 70 mm-es anyagvastagságig, ami ideális társsá avanzsálja a gépet, legyen szó fiókról, a korpuszalkatrészekről, útorfrontokról vagy hátfalak komplett megmunkálásáról.,

Az EVOLUTION másik újdonsága a hagyományos CNC-khez képest, hogy itt a megmunkáló aggregátok többé-kevésbé fixen dolgoznak, míg a megmunkáláshoz az alkatrész mozog a kívánt pozícióba. Ezen megoldás az egyik kulcsa a helytakarékos kialakításnak.


A helytakarékos kialakítás kulcsa a komplex, de fix megmunkáló aggregát

A fúrófej 15 fúrótengelyéből 9 db vertikálisan, míg 6 db horizontálisan tud dolgozni, a fűrészaggregát x-irányú nútolásra alkalmas. Az akár 6,5 kW-os maróaggregát 1000–18 000 1/perc fordulatszámon munkálja  meg a munkadarabot és max. 80 mm átmérőjű és hosszú marószerszámmal boldogul el problémamentesen. A gép rugalmassága opcionálisan 6 db-os szerszámtárral tovább növelhető.

Az EVOLUTION természetesen szoftveresen vezérelt, ezeknél a gépeknél a Holz-Her CAMPUS/NC-Hops-Software segíti a gépkezelőt a gyors és pontos megmunkálásban. A szoftverpakettban minden benne van, ami itt szükséges: egy CAD-szoftver, grafikus szerszám management, megmunkálás-szimuláció stb. A CNC természetesen a gépen lévő monitorról, de távolról az előkészítésből is „irányítható", hálózatba köthető, és egy barcode olvasóval alkatrész-azonosítás alapú megmunkálással is megbirkózik.

 


Tetszett a cikk?