FÓKUSZBAN MAGYARORSZÁG

A 2014-es esztendő – és az azóta eltelt időszak – azonban más miatt is kiemelten fontos a szatmárnémeti székhelyű cég  számára, hiszen akkor kezdték saját tervezésben a kazángyártást, amely mára az egyik húzótermékükké vált.

A magyarországi piacon is egyre ismertebb erdélyi szárítógyártó cég fő tevékenysége továbbra is a fűrészáru-szárító  berendezések, illetve gőzölő kamrák gyártása és eladása, ugyanakkor vállalják a már meglévő kamrák felújítását és  automatizálását is. Termékpalettájuk tartalmazza az egyszerűbb technológiai megoldásokat ugyanúgy, mint az összetett,  energiatakarékos és különböző specifikus alkalmazásokra való kamratípusokat.

Mint mondják, a 46 munkatársat foglalkoztató üzemükről nehéz megmondani, hogy kisebb gyár vagy egy nagyobb műhely, azt viszont biztosan tudják: mind nagyobb mértékben szeretnének a magyarországi piacra fókuszálni. Kihasználva azt a helyzeti  előnyt, hogy hazánkban ezen a területen nincs szárítógyártó cég. A Ligno Novum kiállításon a Kenobi Kft. azt az információt is  megosztotta munkatársunkkal, hogy az anyacég tervezi a gyártás bizonyos szegmenseinek áttelepítését Magyarországra, a  csengeri telephelyre.


Tetszett a cikk?