Vákuumos anyagmozgatás okosan

A Schmalz a világ egyik legnagyobb vákuumos emelő gyártója, rengeteg referenciával és tapasztalattal, és hatékony, kiérlelt faipari emelő megoldásokkal.

A munkadarabok, késztermékek emberi erővel történő emelgetése bizonyos méret és súlyhatárok felett kezd problémássá válni. Egyrészről a drága munkaerő egészségének a megvédése nemcsak jogszabályi kötelezettsége a munkaadónak, de jól felfogott érdeke is. Másrészről a biztonságos anyagmozgatás hatékonysági kérdés is, hiszen a termékek, félkész termékek sérülésének nagy része anyagmozgatás közben jön létre, ami általában nettó veszteség.

A rugalmasan kialakítható Jumbo vákuumos emelő és forgódaru

 

A faiparban első körben a nagy és nehéz laptermékek mozgatásánál van a vákuumos emelésnek, anyagmozgatásnak  létjogosultsága. Gondoljunk csak a rakatbontásra, szabászgép, nesting központ kiszolgálására. Némileg összetettebb  feladat, ha a lapot nemcsak emelni kell, hanem mondjuk egy álló lapszabászhoz el is kell fordítani, de ez sem jelent  problémát ezen termékek esetében. További célterület lehet az épületasztalos-ipar, ahol a nagy üvegfelületek  megragadására a legkézenfekvőbb megoldás a vákuumtechnika, a vákuumpapucsokkal való hatékony és kíméletes  mozgatás.

A faipari feladatokhoz a Schmalz egyik legalkalmasabb terméke a Jumbo vákuumtömlős emelő, amely egy forgódaru és egy vákuumemelő megfelelő kombinációja. A max. 300 kg emelésére képes rendszer alapelemei a vákuumszivattyú, az emelőtömlő, a megfogó papucsok és a kezelőegység. A Schmalz emelőrendszerekben természetesen számos papucsmegoldás áll rendelkezésre az emelendő anyag és felület függvényében, de a kezelőegységből is több fajta van, attól függően, milyenek az emelés és a mozgatás körülményei.

A Jouleing Mérnökiroda munkatársai felmérve az ügyfél pontos igényét, a mozgatandó anyagok paramétereit, az egyéb  specialitásokat, segítenek a megfelelő megoldás kiválasztásában, tervezésében és esetleges engedélyeztetésében.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-aprilis-21-22


Tetszett a cikk?