CNC fúróautomata kis helyigénnyel


Minden megmunkálás kényelmesen és pontosan vezérelhető a képernyőn

A ROBLAND BM 3000 fúróautomata az ipari Silver Line széria tagja, robusztus felépítés, finom design, ívelt burkolatok és szoftveres üzemeltetés, hálózatba kötött működés lehetősége jellemzi a belga gyártó sorozatfúróját. A fúróautomata – az új helytakarékos trendeknek megfelelően – nagyon kis alapterületet  igényel, akár egy nagyobb konyhában is üzemeltethető:) De a viccet félretéve, a gép 3,5 méter szélességéhez csupán 988  cm mélység párosul, így az üzem drága alapterületéből nagyon kevés helyet foglal el. A BM 3000-es a korpuszalkatrészek minden megmunkálását könnyedén elvégzi: alkalmazható sorozatfúráshoz, maráshoz és nútoláshoz, a köldökcsaphelyek fúrásától a vasalatok helyének kimarásán át a hátfalak nútjának bevágásáig. Az alkatrészek állva, függőlegesen kerülnek a gép görgőire és innentől minden automatikusan, manuális beavatkozás nélkül történik.

 


Minden szerszám készenlétben

Az alkatrészek állva kerülnek a fúróautomatába

 

A gép kialakítása és a befogadó méretei úgy lettek kialakítva, hogy a korpuszbútorgyártásban alkalmazott igényeket lefedje: 300x120 mm minimális mérettől egészen 3000x920 mm-ig használható lapok megmunkálására, 12–30 mm anyagvastagságig. A fúróautomata megmunkálás oldalról egy nútfűrész aggregáttal, 5 és egy 20 mm-es fúróaggregátokkal,  egy 8 mm-es ujjmaróval és egy 35 mm átmérőjű fenékfúróval van ellátva alapfelszerelten, ami a legtöbb felmerülő feladathoz bőségesen elegendő.

A ROBLAND BM 3000 vezérlése egyszerűen számítógépről történik, az összes meg-munkálás könnyedén a munkadarabhoz rendelhető, elmenthető. A parametrizált programozásnak köszönhetően az egyes előre elkészített programok könnyedén módosíthatóak, illetve a gép programjainak előállítása, a munka előkészítése távolról, az irodából is megoldható.


Tetszett a cikk?