Új Lamello kötőelemek a Kentech-nél


A Lamello P kötésrendszer: láthatatlan, pontos, hatékony és gazdaságos

A Divario egy, a Lamello filozófiájába tökéletesen beleillő nem látható korpuszkötésrendszer, amely egyik részről a  szabványos Lamello fészket használja, másrészről pedig két furattal csatlakozik a korpuszoldalba. A P-rendszer maróval a  lap élébe a szokásos íves T nút kerül, amibe fordítható bele és rögzíthető a Divario fogadóelem. A korpuszoldalba pedig két furatban rögzül a Divario ellendarabja. A korpusz a fenti előkészítést követően egy mozdulattal összecsúsztatható és kész is a tökéletesen záródó kapcsolat. A rendszer alkalmazható CNC-berendezéseken, vagy megfelelő sablon segítségével akár egy gyalupad és kéziszerszámok felhasználásával a kézi műhelyben. A Divario alacsony magasságának köszönhetően 19 mm vastag lapok esetén is biztos kötést biztosít.


Tenso P14 + klip, önzáró kötés egy pillanat alatt

A vásár másik Lamello-újdonsága tetszőleges szögek esetén is alkalmazható, önzáró Tenso kötésrendszer volt, mely  például az alkatrészek összeragasztása esetén önmaga biztosítani tudja a megfelelő présnyomást a ragasztó kikötéséig,  bárminemű présmegoldás használata nélkül. A Tenso P14 kötőelem már eddig is kapható volt, az újdonság a Tenso karmok közé beilleszthető klip, mely bármely szög esetén garantálja a tökéletes önzáródást, rögzítést.


Divaro P, egymásra csúsztatható kötőelem

A Tenso esetén a két élbe Lamello fészek kerül, amelyet akár CNC-n is elkészíthetünk. A nútba kerül a Tenso két műanyag  eleme, amelyek a kézzel való összepattintást követően tökéletesen zárnak, és biztosítják a szerkezet összeállítását és a  préserőt a ragasztó kikötéséhez. A kötés természetesen láthatatlan, másodpercek alatt szerelhető, és lehetővé teszi a lapra  szerelt szállítást és a helyszíni szerszám nélküli szerelést is, ha ez az út a logikusabb és gazdaságosabb. Mivel a Tenso is a  Lamello terméke, természetesen nincs szükség hozzá másra, mint egy járatos Lamello Zeta nútmaróra és ha szükséges, a jelölő sablonra. − HT


Tetszett a cikk?