NÉGY MÁRKA EGY NÉV ALATT

A Milesi magyarországi és olaszországi fejlesztőcsapata közös munkájának köszönhetően folyamatos fejlesztésekkel egyre modernebb, egyre kezelhetőbb és mind ellenállóbb bevonati rendszereket hoz létre. A Ligno Novum standján a lakosság  részéről elsősorban a kültéri felületkezelő rendszerek iránt volt kiemelt érdeklődés – no meg természetesen az újdonságként bemutatott, úgynevezett effektes festékek és technológiák iránt. Megtudtuk azt is, hogy ismét „feltört a magas fényű hullám”,  és reneszánszát éli az olajos és viaszos felületkezelés is.

A Bona – amely a legjobbat hozza ki a fapadlóból – a parkettázást, a faanyagot tekintve mindenben az ügyfelek rendelkezésére áll. Újdonságként a kétkomponensű, lakkozható színező olajat emelték ki a kiállított termékeik közül, valamint az új csiszológépekre hívták fel külön is a figyelmet, mondván: ezen a területen történt a legnagyobb előrelépés, ma már a  parkettacsiszolás szálló por nélkül is megoldható.

A faiparban – különösen a nyílászárógyártással foglalkozó szakemberek körében – ismertek és elismertek a németországi  Wagner cég nevével fémjelzett szórástechnikai berendezései. Ezek közül a Puma 28–40 magasnyomású festékszóró  berendezést helyezték a középpontba. Nem véletlenül, hiszen a berendezés újdonsága, hogy elektrosztatikával ötvözték, s hogy mobilizálták, vagyis hordozhatóvá tették – ezzel alaposan kibővítve a készülék felhasználási lehetőségeit.

A Durante & Vivan a fa- és papíripari ragasztók terén az olasz piac jelentős szereplőjéből Európa egyik vezető márkájává  nőtte ki magát. A cég kizárólag ragasztóanyagok kutatásával és gyártásával foglalkozik, ami a termékei kimagasló  minőségében is megmutatkozik. Folyamatosan átgondolják termékeik tulajdonságait, hogy azokat megújíthassák a jövő kihívásaihoz. Ennek köszönhető, hogy a Durante & Vivan mind alacsonyabb környezeti hatással, egyre kevésbé környezetterhelő anyagokat képes előállítani.


Tetszett a cikk?