Garniga Multi Windows ablakgyártó szerszámok


Az alapszerszám alkalmas CE tanusított IV 78 ablak gyártására

Multi Windows APPS ablakgyártó szerszám megoldással egy CE-tanúsított IV 78-as, 78 mm profilvastagságú ablakszerkezet, nyílászáró-szerkezet gyártható le két- vagy háromrétegű üvegezéssel, kétszeres vagy háromszoros gumitömítéssel, a vevői  igényeknek megfelelő hő- és hangszigetelési értékekkel egyszerűen egy masszívabb marógép segítségével. A szerszámmal legyártható, tanúsítással is bíró szerkezet üvegezéstől, felhasznált fafajtól függően Uw = 0,9–1,2 W/m2K hőszigetelési  értékkel és akár 41 Rw (dB) hangszigetelési értékkel bír. Az ablakszerkezet kialakítása, a design a korszerű elveket követi,  harmonikus és kiegyensúlyozott megjelenést biztosít az elkészült nyílászáró-szerkezetnek.

Ha valaki azonban ennél is jobb teljesítményű szerkezetet kíván gyártani, akkor pár további szerszámelem megvásárlásával a Multi Windows már képes a vastagabb, 92 mm vastag profil alkatrészek gyártására is. Ezzel a szerszámmal gyártott termékekhez is van laboratóriumi vizsgálati eredmény a teljesítménynyilatkozat kiállításához. Itt már az Uw = 0,8–1,0 W/m2K  hőszigetelési teljesítmény is realitás. A szélesebb szerkezet könnyedén elboldogul a 3 rétegű üvegezéssel is, ami tovább  javítja az alapban is jó hangszigetelési értékeket.

De itt még nem ér véget az alap Multi Windows APPS ablakgyártó szerszám rendszer bővíthetősége, mivel további kiegészítő  szerszámelemmel már fa-alu ablak is könnyedén gyárthatóvá válik és ezzel már a passzívház elvárásainak vizeire eveztünk. Itt  már az Uw = 0,74–0,84 W/m2K hőszigetelési tartomány, 43 Rw (dB) hanggátlás és a szendvicsszerkezetű kialakítás is realitás.

A 45 éve a szerszámpiacon jelen lévő Garniga nem bízta a véletlenre a termék sikerét, a rendszer alaptanúsított és a kapcsolódó szoftver segítségével érvényes CE-tanúsítás készíthető hozzá. A szoftverrel egyébként szabászjegyzék,  üvegméret-kalkuláció is készíthető és hőátbocsátás is számítható.

A szerszámrendszer alapja, az IV 78 modul 12 db fűzött szerszámcsoportból áll, amely további szerszámelem  vásárlásával bővíthető IV 92-es rendszerre, vagy az IV 78 fa-alu rendszerre. A szerszámok alumínium alaptesttel és  keményfémlapkás munkaélekkel dolgoznak, alacsony karbantartási igény mellett.

 


12 db fűzött szerszámcsoport alkotja a teljes Garinga Multi Windws-t


A masszív csapozószerszám a keményfém munkaéllel

Mivel a szerszámok alapvetően a kis- és középüzemeket célozzák meg, így asztali marógépeken érzik magukat igazán  otthon. Egyszer kell csak tengelymagasságot és vezetőt állítani, utána csupán a szerszámcsoport cseréjével pontosan  megmunkálható az alkatrész. A szerszámok sarokközpontokra is felszerelhetőek, amennyiben a gép paraméterei ezt  megengedik.

 

H.T.


Tetszett a cikk?