Biomassza kazánok a Nestrónál

A tüzelőanyag helyben folyamatosan keletkezik, a kérdés, hogy miképp lehet lehetőleg automatikusan, a legtöbb  hőenergiát kinyerve, a környezetvédelmi előírásokat is betartva ezt a különböző méretű és különböző nedvességtartalmú  anyaghalmazt a legoptimálisabban elégetni?

A Fröling T4 a 24–150 kW teljesítménytartományban 9 különböző névleges hő-teljesítmény verzióban érhető el, nevezetesen 24, 30, 40, 50, 75, 90, 110, 130, 150 kW-os kazánok közül választhatunk, figyelembe véve az üzem hőigényét  és a rendelkezésre álló energiaforrás mennyiségét.

A kazán számos kiemelkedő tulajdonsággal és szolgáltatással próbál a felhasználók kedvében járni, a két legfontosabb  tulajdonsága mégis talán az automatizálhatósága és a szabályozhatósága. A Fröling T4-es lambda-szondával szerelt, így  a füstgázadatok alapján az automatika azonnal beavatkozik, ha a kibocsátás eltérne az optimálistól. A kazán 4,3 collos  érintőképernyőjén könnyedén manuálisan is beavatkozhatunk a kazán működésébe. A kazánhoz csatlakoztatható szobai  „termosztát", ahol szintén lehetőség van a kazán adatainak elérésére és a működés módosítására. De ha ez valakinek  nem volna elég, úgy lehetőség van online egy tabletről vagy mobiltelefonról is távolról hozzáférni a kazán állapotjellemzőihez, illetve beavatkozni.

A T4-eshez több automata aprítékadagoló rendszer áll rendelkezésre, amelyek a forgácstárolóból problémamentesen,  alacsony energiafelhasználással és a bevizsgált tűzvédelmi visszacsapó szelep biztonságában tudják a kazánt folyamatosan és automatikusan táplálni.

H.T.

 Több automata aprítékadagoló rendszer áll rendelkezésre


A műszakilag is meggyőző Fröling T4

Tetszett a cikk?