A Kentech Kft. több új termékkel is jelentkezik a Ligno Novumon

Már a két évvel ezelőtti kiállításon is sikerrel szerepelt a Lamello cég új, láthatatlan és oldható elemeket is tartalmazó Lamello P kötésrendszere. A kötés egyedülálló módon csavar és ragasztó nélkül a T nút segítségével rögzíti az elemeket. Az eredeti Clamex P15 elemet felváltotta a P14 kötőelem, ezzel egységes marásmélységet értek el a Tenso elemmel. A  Clamex P14 kötőelem továbbra is az oldható, láthatatlan – csupán az oldáshoz szükséges 6 mm-es furattal rendelkező – kötőelemek legfontosabb eleme, amely kiegészül a P10 elemmel a vékonyabb munkadarabhoz (13 mm-től), és a P Medius 14/10 elemmel a közbenső polclapokhoz. 

A Tenso P14 önzáródó kötőelem a véglegesen rögzített munkadarabokhoz, ragasztási segédként használható, az új betétklippel megnövelve a szögállítási lehetőséget és a szorítóerőt. 

A rendszer legújabb eleme a Divario P, mely előző társaihoz hasonlóan szintén elnyerte a 2015 Interzum kiállítás „Intelligens anyag & design” díját. A Divario segítségével utólagosan polcok, válaszfalak építhetők előre összeállított keretekbe, köszönve a csúszással történő szerelési módnak. A Divario P behelyezésével azonnal szorít is, ezáltal erős kötés jön létre.  A szorítóerő bizonyos pontokon lép fel, nem a teljes hosszon, így az elemek könnyebben szerelhetők.  A munkadarabok közötti erős kapcsolat következtében a kötés magas szakítóerőt képvisel.  

Mint a  P-rendszer többi eleme, ez is teljesen láthatatlan, a lapokba előzetesen (vagy a helyszínen) beszerelt kötőelemmel a munkadarabok könnyen szállíthatók és a helyszínen szerelhetők.  Ragasztás, szorítók és egyéb szerszám nélkül rögzíthető.  Min. 19 mm lapvastagságtól használható.

A Lamello P rendszer legfőbb erényeit összefoglalva elmondható, hogy láthatatlan, erős, önzáródó, minden szögben használható kötés, szerelése rendkívül gyors, segédanyag, szorító nélkül. Az előre elkészített munkadarabok a helyszínen villámgyorsan összeépíthetők, raktározása, szállítása rendkívül gazdaságos, mivel szétszerelve, egymásra rakhatók a munkadarabok, nem levegőt szállítunk. Óriási szabadságot biztosít a gyártónak, hogy a leggazdaságosabb módját válassza a szerelésnek: a kötőelemeket gyárilag behelyezve vagy csak a helyszínen behelyezve, ill. ezeket kombinálva döntsön.  Plusz a Clamex P elemek bármikor szétszedhetők, újraépíthetők, variálhatók.  Minden elem beépíthető CNC-technológiával, illetve a Lamello Zeta P kézi géppel. 

A kiállításon bemutatásra kerül az összes kötőelem beépítési technikája a Lamello Zeta P2  géppel, és a széles felhasználási körről is betekintést nyerhetünk.

Természetesen találkozhatnak a látogatók a Lamello cég hagyományos, egyéb minőségi termékeivel is, illetve megtekinthetőek a Kentech Kft. által forgalmazott egyéb világmárkák, pl. Nobex, Arbortech, Veritas, Pfeil stb. termékei is.

A kiállítás másik hangsúlyos eleme a svájci Jet gépek felsorakoztatása. Ezen a fórumon főként a kisebb, állványos gépek lesznek kiállítva, de megtekinthető pl. a Jet 310 kombinált gyalugép vagy a slágerterméknek számító JWP12 vastagsági gyalu, a Jet16-32 dobcsiszoló, a JSMS 10 gérfűrész, JSSG vizes köszörű stb.

A Jet gépeket immáron harmadik éve forgalmazzuk felfelé ívelő eladási forgalommal. A jól ismert, megbízható gépekre negyedévente kikerülő akciós árlistákra érdemes odafigyelni, hiszen újabb és újabb gépek kerülnek fel rá jelentős, 10–20%-os engedménnyel. A kiállítás látogatóit pedig extra kiállítási kedvezmény is várja. 

Nem csak a magyar piacon újdonság az Igm cég új, egyedülálló DR500 mobil élfóliázó gépe, hiszen ez a világ első digitális, vezeték nélküli élfóliázó gépe feltölthető akkumulátorral.  

A forradalmian új gép számtalan egyedülálló és szabadalmaztatott tulajdonsággal rendelkezik.  A ragasztógranulátum egy kifinomult rendszerben kerül közvetlenül az élzáróra, ami lehet PVC, ABS, élfólia, furnér. Gyorsan üzembe helyezhető, a felmelegedési idő kb. 5 perc.  A szabályozható sebességgel egyenletes és állandó ragasztóréteg kerül fel az akár 65 mm széles egyenes vagy íves felületre, az eredmény erős és tiszta kötés, teljes szélességben minimális túlfolyással. Szögben vágott élekre (+/-15°) is használható, a sarkok pontos bevonásáról is gondoskodik a továbbfejlesztett technológia. 

A gépet praktikus, kerekeken guruló műanyag dobozban szállítják, az alapkészlet tartalmazza az  M951 véglevágót íves és egyenes panelekhez; a BC25 élanyagtartót; feltölthető akkumulátort; szorítókészletet; 200 g Henkel gyártmányú ragasztót.

Műszaki adatai:

• Használata profi
• Teljesítmény: (230 V) 855 W
• Élanyagvastagság: 0,3–3 mm
• Élanyagszélesség: 10–65 mm
• Ferde élek: 75°– 90°
• Ragasztási hőmérséklet: 120–200°C
• Ajánlott ragasztási hőmérséklet: 140°C
• Sebesség: 2–6 m/min 
• Ragasztógranulátum-tartály: 400 ml
• Hossz. x szél. x mag.: 340 x 300 x 350 mm
• Súly: 9,8 kg


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-marcius-32-33


Tetszett a cikk?