Életre kelt a szakma

2016. április 6. és 10. között nyitotta meg kapuit Magyarország legnagyobb faipari szakkiállítása. A Ligno Novum ma már nem csupán kiállítás és vásár, hanem az a hely, ahol a szakma találkozik, információt cserél és fejlődik. Az öt nap egyértelműen szól a kapcsolatépítésről, az értékesítési sikerekről, a szakmai információszerzésről, valamint az iránymutatásról a jövő generáció számára. A Ligno Novum.

Rögtön az első nap életre kelt a pavilon: a kiállítók gépbemutatókkal, szakmai prezentációkkal készültek. A várakozásoknak megfelelően számos vállalkozás a helyszínen mutatta be legújabb fejlesztéseit, technológiai újdonságait. A nyitott standok, a kiállítás nyújtotta légkör pedig lehetőséget biztosított arra, hogy ezekről az innovációkról direkt módon – akár kipróbálási lehetőséggel egybekötve – kapjon információt a látogató. A sokszínű megjelenés során az alkatrészkereskedők, a    faiparigépforgalmazók vagy éppen a szolgáltatók biztosítottak mindenkit arról, hogy a faipar aktívan fejlődik, pozitív elmozdulás figyelhető meg az ágazaton belül.

Az első nap kísérőrendezvényeinek fókuszában a jövő generáció, a szakma legjobbjainak bemutatkozása állt. A Magyar Asztalos Ta-nulmányi Verseny elméleti fordulója során tesztfeladatok segítségével mérkőztek meg a diákok és általuk a faipari szakiskolák. Pozitívum, hogy a feltörekvő nemzedék valóban kíváncsi szemmel tekintett a kiállításra is, érdeklődtek a kiállított gépek, a tradicionális vagy épp modern működési mechanizmusok, a faipari szolgáltatások iránt. Ezek által már most aktív kapcsolatot alakíthattak ki a cégekkel, potenciális jövőbeni munkaadóikkal.

A második napon, a Szövetségek napján a hagyományos közgyűlés mellett egy kerek évfordulót is ünnepelhettünk, hiszen az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség idén jubilálta fennállásának 25. évfordulóját, melyet egy ünnepélyes találkozó során tettek felejthetetlenné. Az ünnepségen az elmúlt negyedszázad anekdotái mellett díszoklevéllel köszönték meg az elmúlt évek aktív tagjainak a közreműködését.

A harmadik, szakmai előadásokkal tarkított napon a faipar számára hasznos továbbképzések, szakmai előadások színesítették a programokat. Legyen szó kézműves megmunkálásról, mint az „esztergályozás”

vagy akár automatizált technológiáról, mint a „CNC-vezérlés”, a tapasztalt szakemberek prezentációi által mindenki megtalálhatta az érdeklődési körének legmegfelelőbbet. A Ligno Novum különlegessége abban is megmutatkozik, hogy egy időben és egy helyen tekinthető meg a Construma-csokor csokor többi kiállításával, így a látogató a Construmán építőipari, az Otthon Design kiállításon lak-berendezési, a Reneo-n megújuló energiákkal kapcsolatosan szerezheti meg a legaktuálisabb információkat. A különleges standok által olyan megoldásokkal találkozhatunk, amelyek minden igényt kielégítenek, legyen szó az otthonteremtés bármely fázisáról.

A kiállítás zárásaként a látogatói létszám, a szakmai érdeklődők valamint a megkötött üzletek alapján egyértelműen tapasztaltuk, hogy Magyarországon az iparág újra pozitív lendületet kapott, a fejlődés érezhető. A kiállítók komolyan vették a jelenlétet, a cél egyértelműen az volt, hogy az ügyféligényeket maximálisan kielégítsék. A kínálat megjelenítéséhez, összehasonlításához pedig nem is kínálkozik jobb lehetőség, mint egy ilyen szakmai kiállítás.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-aprilis-15-18


Tetszett a cikk?