Újabb sikeres nyílt nap a Soproni Egyetem karain

A sikeres és egyben eredményes Educatio kiállítást követően, január 18-án ismét kitárultak a Soproni Egyetem kapui, ahol az egyetem szakemberei újra várták a jövendőbeli hallgatókat.

A Benedek Elek Pedagógiai Karon a hagyományoknak megfelelően kezdődött a nyílt nap január 18-án, ahol az érdeklődők megismerkedtek az intézmény történelmével, állandó kiállításaival, kollégiumával, előadóés gyakorlati tantermeivel. Karunk iránt több mint 60 fő érdeklődött, akik a délelőtti program során a dékáni köszöntőn, a képzési és általános felvételi eljárással kapcsolatos ismertető bemutatókon vettek részt. Ezután a szakfelelősöktől kaptak részletes információkat a képzésekről, ahol az előadások végén az érdeklődők kérdéseiket is feltehették oktatóinknak.

Immáron 5. éve volt lehetősége karunknak nyílt napot szervezni a tatai Rend-ház falai között. A részt vevő érdeklődők először dr. Simon István Ágoston oktatási dékánhelyettes úr tájékoztatóját hallgatták meg karunkról, az általános felvételi eljárásról, majd a csecsemő- és kisgyermeknevelő-alapképzésről. A Rend-ház dísztermében dr. Závoti Józsefné szakfelelős asszony mutatta be a gyógypedagógiai alapképzést a megjelent vendégeknek. Ezúttal is nagy érdeklődés mellett zajlottak az Erdőmérnöki Kar eseményei, ahol közel 60 diák, többen szüleikkel hallgatták a képzési lehetőségeket. Az általános tájékoztatót követően lehetőség nyílt szakonkénti beszélgetésre is. A kváncsibb látogatók megtekinthették a régi kollégium, a gyűjtemények és a botanikus kert látványosságait. Többeket is megérintett a kar szellemisége, annak hagyományai. Egy szegedi édesanya búcsúzásakor kiemelte, bár csemetéje olyan képzésre jelentkezik, amely szülőházához közelebb is elérhető, de a mai nap után mindenképpen Sopronba szeretne jönni.

Zalaegerszeg, Veszprém, Szombathely, Pápa csak néhány település azok közül, ahonnan a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar nyílt napja miatt utaztak Sopronba. A köszöntőket követően a több mint 70 érdeklődő megismerkedhetett a kar képzési kínálatával, szakokra bontva kisebb workshopok keretében, személyre szólóan kaphattak tájékoztatást. A tájékoztatók során nagy hangsúlyt kaptak a duális képzési lehetőségek, a szünetekben pedig szendviccsel és üdítőkkel látták vendégül az érdeklődőket. A nyílt naphoz kapcsolódó Instagram nyereményjátéknak köszönhetően számos értékes nyeremény is gazdára talált.

Közel 70 lelkes diák és kísérőik töltötték meg a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar legnagyobb termét, ahol a jövendőbeli hallgatók izgalommal figyelték a művészeti és a műszaki képzések tárgyában tartott bemutatókat. A színes prezentációkat követően az egyetemi létről, a bekerülés lehetőségeiről és a képzésekről is választ kaphattak kérdezz-felelek formában. A délután folyamán a látogatók már képzések szerint folytatták az ismerkedést, a műszaki képzések iránt érdeklődők a modellezőműhelyben, a mechatronikalaborban, a tanműhelyben és a faanyaglaborokban jártak. A művészeti képzések iránt érdeklődők az Alkalmazott Művészeti Intézet épületébe látogattak, ahol az alkalmassági vizsgáról, felvételiről kaptak tájékoztatást, továbbá megtekinthették művészhallgatóink előző féléves munkáit.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-2201


Tetszett a cikk?