Nemzetközi informatikai siker a Soproni Egyetemről

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának végzős, gazdasági informatikus hallgatója, Puteáni-Holl Ákos nemrégiben sikeresen vett részt az angol Papareact, Idein Solutions által meghirdetett nemzetközi informatikai megmérettetésén. Az online szintéren zajló többnapos kihívás feladatai között egy Web 3 alapokon működő oldal fejlesztése is szerepelt, amely technológiát az internet egyik új lépcsőfokának is tartanak.

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar hallgatója olyan weboldalt fejlesztett, ahol a személyes adatok magánhálózatok általi adatgyűjtése nélkül lehet biztonságosan pénzügyi tranzakciót indítani. Elhárítva annak veszélyét, hogy a megadott információk kikerülhetnek harmadik, marketingtevékenységet elemző félnek, vagy a legrosszabb esetben akár adathalász is.

Puteáni-Holl Ákos metamask azaz kriptovalutás fizetésre alkalmas oldalával több ezer résztvevő közül érdemelte ki az elsőséget, amelyet 500 amerikai dollár készpénzzel és 900 angol font értékű további képzéslehetőséggel honoráltak.

Hallgatónk tervei között szerepel az egyetem mesterképzésének elvégzése, illetve egy nemzetközi kutatóintézet gyakornoki programjában való aktív részvétel. Emellett szeretné megszerzett tudását bővíteni a webfejlesztési technológiák területén, ezen fejlődéshez hatalmas segítséget nyújt a Soproni Egyetemen megszerzett ismeretanyag és a szaktanárok folyamatos mentorálása. Az elkészült weboldal a https:// phmeta.vercel.app/ címen került publikálásra, amely a metamask Google Chrome bővítménnyel használható.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek-2201


Tetszett a cikk?